Categories: Новини

Влада Зеленського не відповідає ні європейським очікуванням, ні українським, – Павленко

Нинішня влада не відповідає ні європейським очікуванням, ні українським.

Про це в ефірі телемарафону до третьої річниці безвізового режиму з країнами ЄC в ефірі телеканалів «Прямий», «5 канал» та «Еспресо» заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко, пише Четверта студія.

«Звучало, що «безвіз на хліб не намажеш», «Томос на хліб не намажеш», різні рими, які здавалися дотепними і які кидали зі сцени ті, хто зараз керує державою. Але треба пам’ятати прості речі. Згадайте Україну 2014 року – в казначействі було заледве більше 100 тис грн на всю країну, на армію, на податки, освіту, культуру. За цей час не просто відновили промислове виробництво, економічне зростання, але почала змінюватися атмосфера в країні», – сказав Павленко.

Він наголосив, що незважаючи на складну ситуацію в країні, Порошенко як Президент ставив амбітні завдання.

«Мінімальна зарплата зросла вдвічі, про що не було і мови в попередні роки. Вже почало відроджуватися економічне життя, в тому числі і щодо взаємодії з Європою… Був план, була здорова наглість ставити нібито неможливі вимоги, Петро Порошенко ставив це для себе, для команди, для країни, і рубежі досягалися завдяки тому, що було розуміння як це робити, була готовність і спроможність працювати годинами», – зауважив депутат.

«Одне з перших, що не змогла продовжити чинна влада – це надходжень з митниці, це означає, що замість прозорих процедур, які вже були запроваджені, знову почали повертатися схеми, які в тому числі почали вбивати економіку ще до коронавірусу і карантину», – додав Павленко.

«Крім безвізу є ще верховенство права, відcутність політичних репресій, і якщо чинна влада буде надалі бавитися в те, що вона так зухвало робить останнім часом, то це створює дуже велику небезпеку для європейських перспектив країни і взагалі до того, як на країну дивитимуться в світі.

На жаль, за останній рік ми скоріше говоримо про якісь втрачені можливості і втрачений темп, але ще не пізно схаменутися, є розуміння що і як робити, є очікування і те, що  п’ятого Президента Порошенка і представників «Європейської Солідарності» залучають до переговорів з європейською стороною показує, що і європейські колеги були б готові простягнути руку допомоги Україні, але, на жаль, чинна влада не відповідає очікуванням ні європейським, ні українським», – наголосив Павленко.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

17 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

17 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

18 години тому