Новини

Влада витратила близько 1,6 мільярда гривень на закупівлю COVID-вакцин – StateWatch

Станом на кінець березня Міністерство охорони здоров’я витратило майже 1,6 мільярда гривень на закупівлю вакцини від COVID-19, що складає 40% від загальної суми бюджетної програми у 4 мільярди гривень.

Про це повідомляє організація StateWatch з посиланням на лист Державної казначейської служби, пише Четверта студія.

За загальним фондом державного бюджету на 2021 рік цією програмою передбачено 2,6 мільярда гривень на закупівлю вакцини. Станом на 22 березня з цієї суми витрачено 242,6 мільйона гривень.

За спеціальним фондом державного бюджету було виділено 1,38 мільярда гривень, з яких вже витрачено 1,35 мільярда.

Загалом відповідно до бюджетної програми вакцинації цього року МОЗ планує закупити 7,9 млн доз щеплень для 3,9 мільйона осіб.

Додатково з бюджету минулого року в грудні було сплачено 964,3 мільйона гривень за поставку 1,9 мільйона доз китайської вакцини від COVID-19 CoronaVac. З урахуванням цієї сплати, загалом за поставку вакцин в Україну було сплачено понад 2,5 мільярда гривень.

Ціна за одну дозу вакцини, передбачена бюджетною програмою становить 504 гривні. Таку ж ціну було сплачено за дозу китайської вакцини CoronaVac. Вартість дози індійської вакцини Covishield невідома.

“Проте якщо розділити обсяг витрачених коштів на ціну за вакцину, закладену в бюджетну програму, можна припустити, що вже було закуплено понад 4,9 мільйони доз для України”, – додають у StateWatch.

Наразі відбулась поставка лише 500 тисяч доз вакцини Covishield, а також 215 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові горіло сміття Садового (ВІДЕО)

Перед черговим кредитом на Пластову

34 хв. тому

Гончаренко закликав скликати позачергову Раду

Через ситуацію на Харківщині

50 хв. тому

Фінансова підтримка на закупівлю товарів для потреб Сил оборони: триває акредитація підприємств та волонтерських організацій

Акредитацію реалізовують в межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки

3 години тому