Новини

Влада Дрогобича спростувала чутки про втечу в’язнів із виправної колонії

Надзвичайної ситуації не було – у Дрогобичі прокоментували нетипове ввімкнення системи оповіщення в ніч на 4 жовтня.

Як пише «Четверта студія», у Дрогобицькій міській раді повідомили, що жодної надзвичайної ситуації у Дрогобичі не відбулося в ніч з 3 на 4 жовтня, коли опівночі в місті спрацювала сирена системи оповіщення цивільного захисту населення.

За словами керівника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Дрогобицької міської ради Ігоря Юзв’яка, до сьогодні містом, на жаль, ширяться найрізноманітніши чутки щодо неспокійної нічної ситуації в Дрогобичі.

Серед версій: психотропні та радіоактивні атаки на населення, втеча в’язнів із 40 колонії та ряд інших. За твердженнями Ігоря Юзв’яка – жодна із цих думок не відповідає дійсності! Чиновник дається диву, для чого комусь вигідно створювати інформаційні «страшилки» і поширювати їх містом. Як підкреслив пан Юзв’як – неспокійний звук системи оповіщення в ніч на 4 жовтня лунав із території Хлібокомбінату.

“Уся річ у тому, що на заводі замінюють покрівлю. Тривають маштабні роботи. В одному місці стався затік води, в наслідок чого вона потрапила в плату системи оповіщення, відбулося замикання – система спрацювала і вимкнути її не могли тривалий час. Тобто людський фактор немає жодного відношення до ситуації, що склалася. Наслідком цього стала 20 -хвилинна звукова атака на кілька житлових мікрорайонів міста. Керівництво заводу просить вибачення в містян за таку нетопову ситуацію”, – пояснює Ігор Юзв’як.

Також за словами чиновника, якщо б у місті увімкнули систему оповіщення населення – то вона включає в себе 3 короткі звукові сигнали, після яких людям слід терміново увімкнути телеприймачі або ж включити радіо, де прозвучить заклик до населення, як діяти, де знаходяться найближчі бомбосховища та що трапилося в місті.

“Так як сигнал був тривалим і безперервним – жодного заклику для дрогобичан він не ніс, система оповіщення на підприємстві вийшла з ладу і спровокувала нічний інцидент. У нашому місті – спокійно!”, – наголосив пан Юзв’як.

Як повідомлялося, у Дрогобичі вночі городян розбудила тривожна сирена.

Довідково. Дрогобицька виправна колонія № 40 (Бриґітки, «сороківка») — виправна колонія управління Державної пенітенціарної служби України у Дрогобичі Львівської області.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Шевченківському гаю відкриють інформаційно-освітній центр з укриттям на 200 осіб

В інфоцентрі облаштовали дитячий освітній простір, конференц-зали для проведення заходів, кафе і музейну крамничку

5 години тому

Львів передав захисникам чергову партію обладнання на суму 4,3 млн грн

Серед переданого спорядження – квадрокоптери, генератори, планшети, система керування Radiomaster Boxer, супутникові модеми та інша…

5 години тому

Взуватись зручно й стильно відтепер не потребує зусиль

INTERTOP пропонує широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець

15 години тому

Садовий будує сміттєпереробний завод як приманку для російських ракет

депутатський корпус має негайно ухвалити рішення про недовіру Садовому та відсторонити його від посади через…

17 години тому