Новини

Військовослужбовців з Дрогобиччини навчають надавати психологічну допомогу за стандартами НАТО

Військовослужбовці однієї з військових частин Дрогобиччини продовжують набиратись нових знань за стандартами НАТО.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Дрогобицької РДА.

Напередодні команда проєкту “Sane Ukraine”, що в перекладі з англійської означає “дужа Україна”, навчала наших хлопців надавати першу психологічну допомогу. Військові пройшли курс навчання, де перейняли методики психологічної реабілітації, які застосовують у найсучасніших арміях світу.

Військовослужбовців з Дрогобиччини навчають надавати психологічну допомогу за стандартами НАТО

Психологічна підготовка — це невід’ємна складова бойової підготовки особового складу Збройних Сил України. Завдяки цьому у військовослужбовців формується психічна стійкість і психологічна готовності до дій у бою, у складних і небезпечних умовах, в обстановці, яка різко змінюється, під час тривалої нервово-психологічної напруги, подолання труднощів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку як у воєнний, так і у мирний час.

Захисники з Дрогобиччини за стандартами НАТО навчаються також і тактики ведення бою, в тому числі для добровольців територіальних громад району. Для них організовують військові навчання в спеціально відведених та облаштованих місцях з подальшим відпрацюванням імітованих бойових завдань. Вони складаються з трьох етапів, кожен з яких складніший за попередній. Основна мета таких навчань – практично оволодіти тактикою ведення бою під час війни.

Коментарі

Олег Довганик