Новини

Відкладені угоди через загрозу війни: що з попитом на житло у Києві й Львові

У готелях Львова також не має 100% заповненості. Один із львівських готелів на 69 номерів заповнений наполовину, розповів Суспільному pr-менеджер мережі ресторанів та готелів Тарас Маселко: “В основному це люди з Києва, які приїжджають до нас на тиждень-два, ймовірно з безпекових причин. Це не є так масово, і ми не маємо стовідсоткового заселення”, пише Четверта студія.

Не спостерігається зменшення туризму у Західних областях також серед іноземців. Минулого тижня екскурсіями, закладами культури та музеями Львова цікавилися понад 600 туристів розповідає Лілія Курпіта: “Найбільше в нас відвідувачів з Польщі, Туреччини, Великобританії. Якщо брати українських туристів, то найбільше — це кияни, Харків, Дніпро”.

“Ми приїхали з Києва. Давно запланували відпочинок у Східниці і проїздом заїхали до Львова на два дні. Зберігаємо спокій, морально і фізично готові до всього — аптечку маємо, усі необхідні речі з собою”, — розповідає киянка Антоніна, яка на декілька днів приїхала у Львів.

Київ
Ринок нерухомості у Києві зараз перебуває в стагнації. Тобто продавці ціни не знижують, покупці дивляться об’єкти нерухомості, але угоди по купівлі та продажу не укладають через нестабільну ситуацію в країні — зауважує рієлтор Павло Сейц. Попит на оренду та купівлю дещо знизився, проте не більше ніж під час жорсткого локдауну.

“Цей ринок дуже чутливий особливо в продажах. Вже в період карантину ми мали просідання по продажах і по оренді житлової нерухомості. До цього потрібно звикнути. В період жорсткого карантину попит був значно менший ніж зараз”, — каже Сейц.

На тлі повідомлень про скупчення російських військ на українських кордонах ціни на ринку нерухомості в Києві не змінилися, втім угоди на купівлю квартир кияни відклали розповів Суспільному президент асоціації спеціалістів з нерухомості Юрій Піта.

“Попит не те що знизився, просто покупці призупинили рішення щодо купівлі. Тобто вони перенесли їх на тиждень може на два, в очікуванні коли ця ситуація, можливо, більш менш владнається”, — каже Піта.

Та попри те що ринок нерухомості наразі залишається стабільним Піта додає: якщо російські війська і надалі будуть звозити до українських кордонів, ціни на житло будуть знижуватися.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

6 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

14 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

14 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

15 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

18 години тому