Новини

Від повені у Шрі-Ланці загинув українець

На індонезійському острові Ява та у Шрі-Ланці більше 50 осіб стали жертвами повеней та зсувів, спричинених потужними циклонами із сильними зливами. У Шрі-Ланці загинув також громадянин України. Про це повідомляє DW.

“Шторм “Чемпака” завдав значних руйнувань в окрузі Пачітан у центральній частині південного узбережжя острова Ява. Тут сильний вітер та повінь пошкодили понад 1,7 тисячі будинків, з регіону евакуйовані понад дві тисячі місцевих мешканців. Негода також завдала значної шкоди сільському господарству регіону”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в суботу, 2 грудня, служба надзвичайних ситуацій Індонезії заявила, що на острові Ява щонайменше 25 осіб стали жертвами повеней та зсувів.

Водночас Шрі-Ланка також потерпає від потужного шторму “Окхі”, який спричинив масштабні повені. Як повідомили в уряді країни у суботу, на даний час щонайменше 26 осіб загинули протягом останніх трьох днів внаслідок стихійного лиха. Пошкоджено близько 20 тисяч будинків переважно у західних та південних узбережних районах острова. Із зони лиха евакуйовані тисячі людей

При цьому рівень води у річках на Шрі-Ланці продовжує зростати.

Повідомляється, що серед загиблих на Шрі-Ланці є також громадянин України, якого під час повені змило водою неподалік від популярного серед туристів міста Галле.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

13 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

14 години тому