Вбивцю водія сервісу “BlaBlaCar” засудили до довічного позбавлення волі

Новини 12 Червня, 2021 496

суд

Чоловіка, якого підозрювали у скоєні розбійного нападу та вбивства на водія сервісу “BlaBlaCar” у квітні 2016 року засудили до довічного ув’язнення.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної прокуратури.

“Завдяки принциповій позиції обласної прокуратури Київський апеляційний суд залишив без змін вирок Києво-Святошинського районного суду Київської області від  28 травня 2019 року, яким особу засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна, а апеляційну скаргу захисника без задоволення”, — повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Йому інкриміновано умисне вбивство, розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом, незаконне поводження зі зброєю та підроблення і використання підроблених документів (п.6, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 263, ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідчі заявляють, що розслідуванням встановлено, що 4 квітня 2016 року потерпілий на власному автомобілі “Audi-A6” виїхав з м. Львова до м. Києва з метою працевлаштування. За допомогою сервісу “BlaBlaCar” він погодився підвезти двох незнайомих йому осіб, які представилися бійцями “Правого сектору”. Однак, до Києва він не доїхав, а зник разом з автомобілем, який пізніше виявили у Києво-Святошинському районі.

Інтерпол оголосив у розшук двох підозрюваних у викраденні водія, один з яких був громадянином Росії. У серпні 2016 року одного з них – колишнього бійця “Правого сектору” було затримано та взято під варту. Інший – громадянин Росії у березні 2019 року загинув в результаті вибуху в квартирі на проспекті Науки в м. Києві.

Коментарі

Позначки: ,