Новини

В усіх областях мають створити комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах

Сьогодні відбулась нарада з Мінрегіоном щодо законодавчих змін до Закону України №1639 «Про заходи спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Так, Мінрегіон надав роз’яснення щодо реструктуризації заборгованості підприємствами за спожиті енергоносії, відшкодування заборгованості з різниці в тарифах.

Зокрема, звернули увагу на необхідності якнайшвидшого створення територіальних комісій з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах по областях.

За результатами їх роботи до Міністерства мають бути направлені відповідні протоколи на основі яких надаватимуть пропозиції до держбюджету на погашення вказаної заборгованості.

Після відшкодування заборгованості з різниці в тарифах та внесення змін до відповідної нормативно-правової бази розпочнеться процедура реструктуризації заборгованості за спожиті енергоносії.

Це дозволить значно покращити фінансово-господарський стан підприємств теплокомуненерго та водопровідно-каналізаційного господарства.

Також, в межах наради зауважили, що було досягнуто домовленість з  ГК «Нафтогаз Трейдинг» в частині зміни умов здійснення розрахунків за спожитий газ. Зокрема, підприємства теплокомуненерго не повинні будуть здійснювати передоплату, а кінцевий розрахунок повинен бути проведений упродовж 45 днів після споживання природного газу.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: Годик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

23 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

24 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

1 день тому