Новини

В Україні впровадили нові стандарти на деревину

На території України скасовують всі нормативні документи, розроблені до 1992 року. Відповідні зміни впроваджують згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №695 від 09.12.2014 року і відповідного наказу державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» № 184 від 14.12.2015 року та наказу ДП «УкрНДНЦ» №433 від 20.12.2016 року.

З 1 січня 2019 року втрачають чинність всі нормативні документи з визначення розмірно-якісних характеристик та визначення об’єму лісоматеріалів для всіх лісогосподарських підприємств (лісокористувачів) та підприємств, незалежно від форм власності, що здійснюють свою діяльність в сфері придбання, обліку та переробки деревини.

На цей час органи стандартизації, сертифікації, метрології та якості на всі основні породи необробленої та обробленої деревини розробили нові стандарти (ДСТУ), які гармонізовані з європейськими. В грудні 2018 року аукціонні торги з продажу необробленої деревини у Львівській області держлісгоспи провели уже згідно з новими стандартами.

Видача сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлення пиломатеріалів для здійснення експортних операцій за документами (ТТН) виписаними з 01.01.2019 року буде здійснюватися тільки на основі нових діючих стандартів (ДСТУ).

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

2 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

3 години тому