Новини

В Україні різко подешевшала оренда квартир

В Україні вартість оренди нерухомості з-за карантину різко обвалилася. Попит упав на 70-80%, а ціни довелося опускати майже на 30-40%. Приміром, двокімнатна квартира в Києві недалеко від метро можна орендувати за 6 тисяч гривень на місяць.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН.

Як зазначив експерт у сфері нерухомості Максим Бабуряк, одразу з початком карантину попит на квартири знизився на 70-80%. Всі, хто до цього здавав квартири подобово, повністю позбулися своїх клієнтів і почали шукати постояльців на кілька місяців. В результаті ціни довелося різко знижувати.

“Зараз дуже складно здати квартиру. Переглядів немає, ріелтори залишилися без роботи. Якщо раніше на хороший об’єкт в економ-сегменті могло бути по 3-5 переглядів на день, зараз навіть не телефонують”, – розповідає Бабуряк.

Якщо раніше вартість оренди однокімнатної квартири стартувала від 8 тисяч гривень, зараз таку ж квартиру можна зняти за 4-6 тисячі гривень. Деякі пропонують двокімнатні за ціною в 6 тисяч гривень, однак й на такі пропозиції охочі не знаходяться. Правда, як пояснює ріелтор, така ціна буде дійсна лише кілька місяців, після власники запропонують вже інші умови. Бабуряк радить: відразу домовлятися про оренду щонайменше на рік й прописувати в договорі, як і за яких умов може бути підвищена ціна.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

12 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

12 години тому