Новини

В Україні протестують ФОПи: відома причина

Влада Зеленського ігнорує проблеми ФОПів і не займається ефективною законотворчістю щодо підтримки підприємництва. Про це заявила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна в коментарі телеканалу «Прямий», пише Четверта студія.

За її словами, промова глави Офісу президента Єрмака після зустрічі з ФОПами демонструє небажання влади пошуку компромісу задля виконання вимог підприємців.

«Було перелічено ті заходи підтримки держави, які були впроваджені трьома антиковідними законами навесні, і ту матеріальну допомогу, яку зараз запровадив уряд на період грудень-січень 2021 року. А ті проблеми, через які люди вийшли на вулицю, так і не були озвучені. Це означає, що вони не знають конкретний предмет – чому люди досі знаходяться на вулиці», – сказала вона.

«Я почула від підприємців після закінчення зустрічі, що вона їм нагадала зустріч в 2019-му році, коли в ОПУ створювалася робоча група по напрацюванню змін до законодавства. А саме законів 128, 129, які були ухвалені в 2019-му році і відразу наштовхнулися на різку критику з боку підприємців», – додала представниця «Європейської Солідарності».

Южаніна наголосила, що влада Зеленського не займається напрацюванням компромісного рішення, яке задовольнить представників малого бізнесу.

«Коли була ця зустріч, коли ФОПи знову не почули нічого конкретного від керівника Офісу президента, вони зрозуміли, що їх так і не розуміють. Вони вирішили продовжити знаходитися на Майдані Незалежності і вимагати розуміння тих проблем, які їх зараз лякають і не дають можливості працювати», – зазначила вона.

«Люди навіть на велике свято – Святого Миколая не роз’їхалися по домівках до сімей і дітей, а по черзі знаходяться на Майдані, щоб всі у владі зрозуміли, що їхнє питання не вирішене і вони не можуть розійтися додому. Тому що з 2021-го року компромісний варіант починає діяти, але вони не досягли своєї мети», – підсумувала Южаніна.

Коментарі

Олег Довганик