В Україні потрібно створити уряд національної єдності, – Синютка

Новини 28 Січня, 2021 224

Олег Синютка - народний депутат ВР IX скликання (фото: facebook.com/Oleg.Synyutka.official)

Косметичні зміни у черговому уряді Володимира Зеленського не змінять ситуацію у країні.

Про це в ефірі Прямого повідомив народний депутат “Європейської Солідарності” Олег Синютка, пояснюючи, чому фракція “ЄС” не проголосувала за призначення Юрія Вітренка міністром енергетики України, пише Четверта студія.

“Європейська Солідарність” не голосувала за кандидатуру пана Вітренка з декількох причин. По-перше, ми – єдина українська опозиційна сила, яка жодного разу не підтримала жодну кандидатуру в сьогоднішньому уряді. Тому що ми розуміємо, що цей уряд формується в Офісі президента, і відповідальність за всі ці дії несе президент. І ми чекаємо зовсім іншої постановки на порядку денному – створення уряду національної єдності, а не цього фейкового уряду Офісу президента”, – заявив Синютка.

За його словами, Вітренко за місяць на посаді не проявив себе на посаді виконувача обов’язки міністра енергетики.

“І вже однієї заяви пана Вітренка про те, що він готовий купляти газ в країни-агресора, достатньо, щоб поставити йому заслін і заборону до будь-яких державних посад. Тим паче до посади першого віцепрем’єра. Тому що Україна так тяжко виходила з газового зашморгу Росії, настільки висока ціна заплачена кожним громадянином України, щоб все-таки зіскочити з цієї газової голки Росії. І так просто повернути себе в газові обійми? Ми ж розуміємо, що газ для Росії – це не тільки економіка, а це в першу чергу політика. І людина, яка просто так хоче віддати країну знову в руки агресора, точно не заслуговує бути на цій посаді”, – додав депутат.

Коментарі

Позначки: ,