Новини

В Україні осінні канікули для школярів продовжать на місяць

В уряді обговорюють можливість продовжити осінні канікули у школах до трьох чи чотирьох тижнів через ситуацію з захворюваністю на коронавірусну хворобу COVID-19, повідомив міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«У закладах освіти канікули мали розпочатися із 25 жовтня. Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вже рекомендувала перенести осінні канікули на тиждень раніше, оскільки сумарний внесок школярів і педагогів в епідемічний процес – близько 10-15%. За рахунок такого рішення намагаються зменшити навантаження на систему охорони здоров’я в тих областях, де є понаднормове навантаження на лікарні», – заявив Кузін в інтерв’ю Українському радіо.

Щодо захворюваності дітей, то за словами головного санлікаря, ситуація сильно відрізняється від області до області.

«На стаціонарному лікуванні в Україні перебувають 607 дітей, це становить 21% від тієї кількості ліжок, які були виділені для педіатричного напрямку. Це майже 2800 ліжок на національному рівні. Велика кількість класів на сьогодні закриваються у зв’язку з виявленими випадками захворювання на коронавірус або у дитини, або у вчителя. У такому випадку весь клас вважається контактним і проходить умовний карантин у межах одного інкубаційного періоду. Дедалі більше і більше таких класів по Україні, і дедалі більше вчителів інфікуються або під час доїзду на свої робочі місця, або вдома», – заявив він.

Раніше в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист для того, щоб перенести початок канікул у школах з 25 жовтня на 18 жовтня.

«Це дозволить нам стримати в певних відсотках активний епідпроцес, який сьогодні зафіксований на території нашої держави», – вважає міністр.

Віктор Ляшко тоді не зміг відповісти, скільки триватимуть осінні канікули

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

11 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

12 години тому