Новини

В Україні очікують утворення снігового покриву до 20 см

Станом на ранок 27 січня, проїзд всіма ділянками доріг державного значення забезпечено, заторів в русі не зафіксовано.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Укравтодор.

Як зазначається, станом на 06-00 год. 27.01.2021р. сніг помірної інтенсивності в Одеській та Миколаївській областях з висотою снігового покриву 2-10 см, температура повітря -1+1°С; невеликий сніг у Кіровоградській, Полтавській та Львівській областях; сніг з дощем у Харківській, дощі у Херсонській та Запорізькій областях.

Покриття на дорогах державного значення у Волинській, Рівненській, Одеській та Миколаївській областях місцями засніжене, місцями перемети через поривчастий вітер, в решті областей сухе та мокре.

Середня температура повітря по країні -2+2°С, на сході та південному сході до +6°С.

На більшості перевальних ділянках доріг без опадів, лише у Львівській області випадає сніг. Температура повітря -4-7°С. Стан покриття місцями мокрий.

В областях з опадами виконуються роботи з розчистки проїзної частини доріг від снігу, здійснюється їх обробка протиожеледними матеріалами.

Минулої доби, через складні погодні мови (мокрий сніг, пориви вітру до 20 м/с, перемети), на окремих ділянках доріг виникали тимчасові ускладнення в русі. Так у Рівненській області на а/д М-06 Київ – Чоп, на ділянці обходу м. Рівне, було призупинено рух для вантажного транспорту для ефективної роботи снігоочисної техніки. Службою автомобільних доріг у Львівській області було прийняте рішення про обмеження руху для вантажного транспорту з 12-00 до 15-40 год. 26.01.2021 р. на а/д Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, км 89+538 – км 104+400 (ділянці с. Бояничі Сокальського р.-ну – межа Волинської області).

Станом на 06-00 год. проїзд всіма ділянками доріг державного значення забезпечено, заторів в русі не зафіксовано.

Для координації дій служб, відповідальних за належне транспортне сполучення, при Укравтодорі працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 812 одиниць техніки та 995 робітників.

За повідомленням УкрГМЦ 27 січня в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях значний мокрий сніг (утворення снігового покриву 10-20 см), налипання мокрого снігу при поривах вітру 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий). У Вінницькій, Київській, Чернігівській та Сумській областях невеликий сніг. У східних, південно-східних областях дощі. Температура повітря протягом доби від -3 до +2°С. Вітер переважно північний, 7-12 м/с.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко