Новини

В Україні можуть ввести карантин вихідного дня (ВІДЕО)

В Україні  в найближчий термін необхідно змінювати постанову Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” , бо на сьогодні ВООЗ вже змінила критерії введення карантину, зонування.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на ТСН, про це заявив нардеп від “Слуги народу”, голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу “Право на владу” 8 жовтня, де обговорювали проведення місцевих виборів в Україні в умовах пандемії та збільшення кількість хворих на COVID-19.

“Ми маємо, про це буде нарада у суботу (10 жовтня – Ред.) у президента, змінювати цю постанову, переходити на вже сучасні карантинні зонування. Друге, моя пропозиція і підтримує РНБО, сподіваюсь, що підтримає президент, це треба сьогодні. Те, що зробив університет Шевченка. Він відправив навчатися на дистанційку”, – зазначив він.

Радуцький вважає, що школи і університети, вищі навчальні заклади, навчальні заклади треба відправляти зараз на дистанційне управління.

“Жорсткий карантин ми не можемо ввести, ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Коли родина на вихідний день залишається в себе в родині, нікуди не їздить – ні на концерти, ні в ресторани, ні ще кудись. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка”, – наголосив він.

ВІДЕО “Карантин вихідного дня”: Радуцький запропонував альтернативи подолання коронавірусу в Україні

У студії “Право на владу” – нардеп від “Слуги народу”, голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький. Нардеп запропонував шляхи подолання коронавірусу в Україні. Політик наголосив на необхідності зміни 641 постанови Кабміну, введення всеукраїнського дистанційного навчання та “карантину вихідного дня”.

Крім того, за словами Радуцького, вже наступного тижня в Україну заходить перша партія швейцарських експрестестів, які мають сертифікат 99%.

“Вони будуть за 15 хвилин робити ПЛР, не ІФА, а саме ПЛР. Вони дуже не дорогі. Точність в них більше, ніж ПЛР, які ми звичайно робимо”, – резюмував він.

Своєю чергою,  головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що вже найближчим часом в Україні має з’явитись масове тестування на COVID-19 за допомогою експрес-тестів на антиген. Ці експрес-тести будуть доступними у сімейних лікарів та мобільних бригад. Запустити тестування мають через два-три тижні.

Також Ляшко повідомив, що ПЛР-тест на COVID-19 у 70% показує правильний результат. За його словами, якщо ПЛР-тест показав негативний результат, то варто провести додатковий діагностичний тест, який може показати позитивний результат.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Шевченківському гаю відкриють інформаційно-освітній центр з укриттям на 200 осіб

В інфоцентрі облаштовали дитячий освітній простір, конференц-зали для проведення заходів, кафе і музейну крамничку

2 години тому

Львів передав захисникам чергову партію обладнання на суму 4,3 млн грн

Серед переданого спорядження – квадрокоптери, генератори, планшети, система керування Radiomaster Boxer, супутникові модеми та інша…

2 години тому

Взуватись зручно й стильно відтепер не потребує зусиль

INTERTOP пропонує широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець

12 години тому

Садовий будує сміттєпереробний завод як приманку для російських ракет

депутатський корпус має негайно ухвалити рішення про недовіру Садовому та відсторонити його від посади через…

13 години тому