Новини

В Україні дуже сприятливий інвестиційний клімат, – Віргініюс Сінкявічюс

На Львівщині відбулось 18 засідання Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Відтак в межах засідання порушили актуальні питання співпраці між Литвою і Україною.

Як зазначив під час брифінгу за підсумками засідання Міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявічюс Україна має сприятливий інвестиційний клімат для іноземних інвесторів.

«Інвестиційний клімат дуже сприятливий і тенденції росту дуже добрі. І це дуже сильне повідомлення для бізнесу в Україні та Литві. Думаю, що прогрес, який ми плануємо зробити в транспорті, з’єднати дві країни і по польотах і по поїздах, відкриє ще більші можливості і для громадян Литовської Республіки побачити прекрасну Україну,  українцям побачити Литву, а нашому бізнесу приїхати і зрозуміти, що клімат для інвестицій є сприятливий. Для Литви Україна є пріоритетом номер один інтеграції у Євросоюз. Це одне із головних наших робочих питань і Литва готова максимально допомагати Україні, так як і було до цього. Ми дуже позитивно оцінюємо реформи, які відбуваються в Україні у зв’язку з інтеграцією в Євросоюз. Я радію, що ми швидко знайшли спільну мову з міністром щодо політики інновацій і це шанс для наших науковців, підприємців і бізнесу поєднати їх можливості і країни Литва, Україна та Польща зможуть стати лідерами у різних сферах», – зазначив Віргініюс Сінкявічюс.

Також Міністр економіки Литовської Республіки означив майбутні сфери співпраці.

«У сфері інновацій ми маємо говорити про нові рішення, про які зараз говорить Євросоюз. Це штучний інтелект, зміни у сфері транспорту. Тут є великий потенціал синергії вчених та бізнесу України, Литви та Польщі  та структур Євросоюзу. Також ті можливості які зараз дані у сфері агрокультури, енергетики, експорту та імпорту не вичерпані і обидва уряди повинні працювати над тии, щоб той ріст, який є зараз, підтримувався і зростав», – додав Віргініюс Сінкявічюс.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

16 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

17 години тому