Новини

В Україні анонсували виступ російської діячки, що підтримала окупацію Криму

В Україні анонсували візит та виступ на бізнесфорумі російського політика та діячки Ірини Хакамади, яка пропонувала “викупити” Крим в України та підтримувала окупацію півострова. 

Джерело: Укрінформ з посиланням на повідомлення організаторів бізнесфоруму, лідер Меджлісу Рефат Чубаров у Facebook, ДПСУ у коментарі 5 каналу

Деталі: Відповідно до анонсу організаторів, проведення бізнесфоруму анонсовано на кінець лютого. Хакамада виступить у Києві “вперше за 6 років”.

У свою чергу лідер Меджлісу заявив, що Хакамада, яка “підтримала окупацію Росією Криму”, тепер “збирається в Україну”, пише УП.

Дослівно: “Розслабляйтеся в передчутті насолоди … Вся московська погань, яка підтримала окупацію Росією Криму, збирається в Україну … Підніжний корм в Москві скінчився, охляли, поправитися вирішили в Києві”, – заявив Чубаров.

Деталі: У Держприкордонслужбі заявили, що “діятимуть за обставинами”.

Пряма мова речника ДПСУ Андрія Демченка: “Прикордонники діятимуть в межах чинного законодавства. Якщо відносно неї (Хакамади – ред.) буде діяти заборона на в’їзд – прикордонники виконають цю заборону інших правоохоронних органів і тоді відмовлять їй у в’їзді”.

“У разі, якщо вона відвідувала незаконно окупований Крим, то їй також буде відмовлено у в’їзді на територію України. Всі обставини будуть встановлюватись під час перевірки, а також безпосередньо в момент перетину даною особою державного кордону України”, – додав він.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

“Львівська політехніка” вляпалась у майновий скандал

Нежитлові приміщення НУ «Львівська політехніка» вартістю майже 10 млн грн повернуто державі

24 хв. тому

Голова агентства USAID Саманта Пауер відвідала Львів

Вона відвідала один з молодіжних центрів мережі ТВОРИ! – Urban Camp Lviv, аби обговорити потреби…

3 години тому