В парламенті розглядають купу неважливих законопроектів, але досі немає законопроекту про страхування медиків, – Синютка

Новини 02 Червня, 2020 264
Олег Синютка. Фото: 4studio.

Олег Синютка. Фото: 4studio.

На розгляд парламенту внесено низку непотрібних законопроектів, але досі не внесено законопроект про страхування медиків.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка з трибуни парламенту.

“У виступах колег з монобільшості прозвучало теза, що опозиція забирає час своїми виступами. Колеги з монобільшості, це ж ви натворили нових назв, замість Адміністрації президента назвали Офіс президента, замість Генеральної прокуратури назвали Офіс Генерального прокурора, і тепер потрібно вносити всі ці технічні правки. Взагалі дивно, що законопроект про внесення змін до бюджетного кодексу у зв’язку з проведенням адміністративної реформи вносить депутатський корпус. Вважаю, що такі законопроекти мав би вносити уряд України”, – сказав Синютка.

Він наголосив, що до цього часу не внесений законопроект про страхування медиків.

“Є велике запитання, чим займається уряд України. До цього часу не внесений законопроект, який би стосувався страхування медиків, який би давав можливість медичним працівникам, які захворіли на коронавірус мати гарантовані державні виплати. Але якщо повернутися до бюджету Податкової і Митної служби, чи не колеги монобільшості довели економіку до того стану, що в квітні маємо падіння ВВП на 12%. Чи це не результат вашої роботи, що ми маємо у квітні падіння промислового виробництва на 18%. Чи не результат вашої роботи, що ми маємо перший раз за останні п’ять років падіння реальних доходів людей на 1 тис гривень. Колеги з монобільшості, чи не результат вашої роботи, що сьогодні на кордоні виникає боротьба між представниками Прикордонної і Митної служби з тими людьми, які сьогодні перевозять бусиками свої товари, і сьогодні в Чопі, Рава-Руській виникають стихійні заворушення”, – зауважив Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: , ,