Новини

В історичних районах міст дозволено проектувати лише підземні паркінги – Мінрегіон

В Україні в історичних районах міст, згідно з новими нормами, дозволено проектувати лише підземні паркінги.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, відповідне обмеження міститься в державній будівельній нормі ”Планування і забудова територій”, яка набула чинності 1 вересня 2018 року.

«Європейці дуже стурбовані збереженням екологічного стану та історичного вигляду своїх міст, створенням умов для гармонійного міського розвитку. Україна – це теж Європа, тому при оновленні важливих містобудівних ДБН ми прописали норму, щоб у межах територій з пам`ятками культури та в районах з історичною забудовою проектувалися виключно підземні автостоянки», – написав він.

Парцхаладзе зазначив, що згідно з цією ДБН при розміщенні об`єктів, зокрема при будівництві багатоквартирних житлових будинків, у центральних, історично сформованих районах великих і дуже великих міст повинні також проектуватися лише підземні гаражі.

За його словами, такі зміни сприятимуть створенню комфортних умов для пішоходів та водіїв, а також підвищенню естетичного вигляду міст за рахунок звільнення вулиць від надмірної кількості припаркованих машин.

Довідка. Державні будівельні норми (ДБН) – обов`язкові до виконання нормативні акти, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Коментарі

Ольга Корнієнко