Новини

В Афганістані залишились 50 українців

В Афганістані залишаються близько 50 українців. Майже з усіма ними встановлений зв’язок, а дипломати уточнюють, хто з них має бажання евакуюватись.

Про це ВВС News Україна повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, пише “Четверта студія”.

“Паралельно опрацьовуються можливі шляхи безпечної евакуації, у тому числі із використанням можливостей іноземних партнерів. Тримаємо ситуацію на особливому контролі”, – додав він.

Раніше президент та керівники МЗС повідомили, що Україна евакуювала власним літаком з Афганістану 79 людей, з яких 8 – громадяни України.

“79 громадян України, Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії і Таджикистану вирвалися з небезпеки і хаосу українським бортом. Серед них є і зовсім малі діти”, – повідомив у Facebook міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Аеропорт Кабула зараз – це місце, в якому краще не опинятися, і яке водночас є місцем останньої надії для тисяч людей. Ми продовжуємо збирати інформацію про громадян, які потребують евакуації”, – додав він.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив терміново посилити посольство України в Душанбе, яке відповідає за Афганістан. Тепер одразу дві українські дипустанови – в Таджикистані та Пакистані – моніторять ситуацію та готові допомагати нашим громадянам.

15 серпня рух “Талібан” взяв повний контроль над Афганістаном. Наразі іноземні війська контролюють аеропорт Кабула, звідки відбувається евакуація.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра