Новини

В аеропорту «Бориспіль» встановили лабораторію, яка робить ПЛР тести та тести на антитіла

В аеропорту «Бориспіль» встановили першу лабораторію, яка робить ПЛР тести та тести на антитіла. Поки що її будуть використовувати  для потреб тестування екіпажів МАУ.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомив на своїй сторінці у ФБ президент МАУ Євгеній Дихне.

“Ми встановили в аеропорту «Бориспіль» першу лабораторію, яка робить ПЛР тести та тести на антитіла. Поки що будемо використовувати її для потреб тестування екіпажів МАУ. Ми хочемо бути на 100% впевненими, що наші екіпажі та пасажири знаходяться у абсолютно безпечних умовах на борту наших повітряних суден.

Що на практиці означає встановлення лабораторії на території аеропорту?

ПЛР має на сьогодні найвищу специфічність і чутливість на відміну від експрес-тестів. Матеріалом для аналізу є мазок з глибокої частини горла, а час виконання аналізу – 3 години. При цьому можливе одночасне завантаження 96 зразків!

ПЛР є «золотим стандартом» діагностики COVID-19 і дозволяє підтвердити наявність або відсутність інфікування людини даним вірусом в даний час.

Лабораторія передбачає також опцію термінового ПЛР тесту одного окремого зразка впродовж 40 хвилин.

Тестування на антитіла до SARS-CoV-2 дозволяє виявити перенесену інфекцію та наявність певного рівня імунітету. Матеріал тесту – кров з вени, швидкість – 86 тестів за 1 годину.

Фактично лабораторія зможе забезпечити і потреби відлітаючих або прилітаючих пасажирів, якщо відповідної довідки вимагатиме країна прильоту. Наприклад, Туніс, з яким скоро буде відновлено авіасполучення, дозволяє вільний перетин кордону із наявністю тесту ПЛР”, – повідомив Дихне.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

1 годину тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

14 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

14 години тому