Урядовий план виходу з карантину – це не план, а містифікація, – Синютка

Новини 28 Квітня, 2020 615

Скриншот відео ФБ/Олег Синютка

Урядовий план виходу з карантину – це кілька графіків, написаних на колінці. Але влада вже поставила собі чергову галочку. Мовляв, уряд не лише бореться з коронавірусом, але у Зеленського тепер з’явився ще й план виходу з карантину.

Як пише “Четверта студія”, так прокоментував оприлюднений урядовий “план виходу з карантину”, народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка.

Як зазначив у коментарі на своїй сторінці у ФБ Олег Синютка, “план такий, як і вся їхня влада: показуха, імітація та безграмотність. Їм не вистачило елементарної професійності, щоб взяти за зразок досвід європейських країн, уряди яких вже давно розробили плани боротьби з коронавірусом, карантинних заходів і перш за все реального порятунку економіки. Бо у передньому плані наших європейських сусідів щодо пандемії акценти змістилися на економіку – її порятунок, перезавантаження і відродження”.

Він також наголошує, що “складений урядом план – це всього лише намальована картинка з більш як суперечливим змістом”.

“Наприклад:

● Відсутні будь-які заходи щодо запуску роботи промисловості, малого і середнього бізнесу. І зокрема туристичної галузі, яка так важлива для Львова, Львівщини і всієї Галичини. Міністри туризму країн ЄС провели нараду й ухвалили стратегію підтримки цієї частини економіки. В ЄС буде вводитися “коронавірусний паспорт”, а в українському уряді насправді ніхто не займається туризмом.

● Влада накреслила план відкриття продовольчих ринків, але все пішло прискореними темпами, бо Зеленський злякався бунту дрібних підприємців, які працюють на цих ринках. Так само як і фермерів. Адже люди не могли зрозуміти, чому продуктові ринки закриті, а великі супермаркети вільно працюють.

● Деякі заходи реалізуються вже з початку карантину і прописувати їх запровадження на якомусь з етапів, м’яко кажучи, дивно. Наприклад, система громадського харчування давно працює на самовивіз.

● Запуск громадського транспорту. В урядовому плані відкриття метрополітену заплановано з четвертого етапу. В Європі метро не закривали взагалі, а у нас його хочуть мало не найпізніше відкрити. При цьому навіть заклади громадського харчування планують запускати вже з третього етапу, а деякі – як ресторани одного з депутатів “Слуги народу”, навіть не зачиняли.

● В парках потрібно дозволити гуляти ще до першого етапу. Навіть головний санітарний лікар говорить, що це не епідеміологічний засіб, а психологічний.

● Враховуючи економічну ситуацію в країні загалом та регіонах зокрема, в тому числі і у Львові, уряд повинен в своїх рішеннях робити акцент на підтримці малого та середнього бізнесу і правила виходу з карантину прописувати власне виходячи із їх інтересів.

І наостанок – представлений урядом план, при оптимістичному сценарії, дозволить повноцінно вийти з карантину приблизно в середині літа. Цьому, за планом уряду, має сприяти позитивна динаміка в статистиці захворювання.

А звідки ми можемо знати про те, що динаміка позитивна? Влада відмовилась від масового тестування, як це робиться в Європі, і в підсумку – ми навіть приблизно не знаємо реальної ситуації з епідемією.

А що уряд буде робити, якщо кількість хворих зменшуватись не буде? Є альтернативний план? Адже продовження карантину економіку доб’є. Крім того, параметри зменшення кількості хворих прописані так, що коли є бажання, то карантин можна продовжувати вічно”, – – зазначає  народний депутат.

“Словом, не план це, а містифікація”, – резюмує Синютка.

Коментарі

Позначки: , , , ,