Новини

Уряд Зеленського не зміг пояснити, чому у січні в бюджеті виникла “дірка” у 14 млрд грн, – Гончаренко

На годині запитань до уряду прем’єр-міністр Олексій Гончарук не зміг відповісти на жодне запитання, зокрема, чому за січень в бюджеті утворилася дірка у 14 млрд гривень.

Про це сказав депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко під час виступу з трибуни парламенту, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

«Сьогодні у нас була година запитань до уряду. Я поставив запитання прем’єр-міністру Гончаруку, на жодне з них не отримав відповіді. Я сказав, що ми всі знаємо, що ви «профан» в економіці, але все ж таки ви прем’єр-міністр. Скажіть, будь ласка, чому у нас бюджетна діра у 14 млрд грн за січень місяць? Одна четверта всіх надходжень до бюджету? Немає відповіді, не почув. Щось таке сказав, що курс винен, що думали, що буде 27, а стало 24 і тепер маємо дірку і будемо чекати, коли гривня впаде», – сказав Гончаренко.

«Я свого часу подарував прем’єр- міністру книжку «Як керувати урядом». Я так розумію, що він її не читав, судячи з результатів. Але далі треба дарувати вже Конституцію України, бо прем’єр- міністр не знає, що заяву про відставку він має передавати у Верховну Раду, а він відніс її до президента. Звіт робив знову ж таки президенту, до Верховної Ради не зміг дійти. В принципі, які питання їм не став, відповіді не отримаєш. Чому? Тому що вони дуже зайняті люди. Я звертаюсь до всіх громадян України: шановні друзі. Будь ласка, давайте не будемо заважати нашому уряду працювати. В них же насправді надважливі завдання. Ось вони знайшли перукарню в будівлі на Грушевського і закрили її, це ж важливо дуже, вся країна про це знає. Вони об’єднали міністерства, зробили такі міністерства – франкенштейни, наприклад, міністерство енергетики і екології, економіки і сільського господарства. Наробили цих дивних міністерств, а тепер думають, чим займатися далі? Правильно, вони будуть їх роз’єднувати»,- додав депутат.

«Можна ще зробити міністерство культури і окупованих територій, міністерство спорту та ветеранів. Тобто у них багато роботи, вони дуже зайняті люди… У них є ще одне важливе доручення від Зеленського – розібратися з комунальними платіжками родини Шарика з Кіровоградщини. Це ж проблема державної ваги», – іронізує Гончаренко.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

4 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

4 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

4 години тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

4 години тому