Новини

Уряд Зеленського не передбачив індексацію пенсій, яка проводилась за президентства Порошенка, – Княжицький

Вперше за останні роки уряд Зеленського безпідставно не передбачив підвищення пенсій українцям. Про це написав народнийдепутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький на сторінці у Фейсбук.

Він повідомив, що сьогодні у Львові відбулося виїзне засідання парламентського комітету із соціальної політики.

«Вперше за останні роки у нас не відбувається індексація пенсій, припинилась виплачуватись так звана тринадцята пенсія», – заявив депутат.

Микола Княжицький підкреслив, що індексація повинна відбуватись, коли росте рівень середньої заробітної плати й відбувається інфляція.

«У нас середня заробітна плата виросла на 16%, інфляція більше ніж 4%. Наслідком цього мав би бути ріст пенсії більш, ніж на 10%, але у державному бюджеті це не передбачено», – зазначив він.
Він зауважив, що планував підняти на засіданні комітету багато інших важливих соціальних питань, пов’язаних з Трудовим кодексом. Однак прийшли люди, які протестували проти участі у засіданні комітету депутата фракції «Опозиційна платформа – За життя» Наталії Королевської.

«Фактично засідання було зірвано і мені дуже шкода, бо я ж бачив, як за Наталією Королевською приїхали камери цілої низки проросійських телеканалів, які зроблять її героїнею і рейтинг ОПЗЖ зросте. На жаль, ми бачимо, що дуже часто несистемні дії приводять до росту такого рейтингу», – прокоментував він.

Водночас представник «Європейської Солідарності» наголосив: «Я абсолютно підтримую ці протести, бо те, що Королевська не сказала, чи є Росія агресором – це ганьба. Бо ж у нас в законі написано, що Росія – це агресор і це очевидно».

«Але, разом з тим, такі акції не повинні бути разовими. Українське суспільство має системно виступати проти тих, хто відстоює ідею «руського міра» в Україні, не допомагати їй піаритись на якихось виступах, а системно боротись і побороти цю заразу в Україні», – переконаний Микола Княжицький.

Коментарі

Кенцало Юра