Уряд скасував плату за продовження дії спецдозволів на добування вугілля, щоб зняти соціальну напругу в видобувній галузі, – Остап Семерак

Новини 03 Липня, 2019 601

Остап Семерак з візитом на Сокальщині, фото: 4studio

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу міністра екології Остапа Семерака та шахтарських профспілкових організацій Львівщини  і скасував сплату за продовження дії спеціальних дозволів на видобуток вугілля.

Як повідомив міністр екології Остап Семерак, ініціатива про скасування  сплати за продовження дії спеціальних дозволів на добування вугілля була  озвучена під час його зустрічі із представниками профспілок шахтарів та керівництвом ДП «Львіввугілля». Тоді обговорювалися   шляхи вирішення проблеми із виплатою заробітних плат  та загалом  оптимізація управління ДП «Львіввугілля’.

«Я порушив перед Урядом питання про скасування плати за продовження спецдозволів на добування вугілля. Кабінет Міністрів підтримав нашу пропозицію. Відтепер ця плата не буде збиратися. Мова йде про заощадження мільйонів гривень на рахунках ДП «Львіввугілля», які будуть скеровуватися на виплату заробітних плат, на підвищення безпеки на виробництві, на інвестування в нові засоби виробництва. Я вважаю, що це приклад  якісної співпраці та сподіваюся, що таке рішення буде черговим кроком до оздоровлення патової ситуації, яка склалася на ДП «Львіввугілля», – пояснив Остап Семерак.

Як відомо, Остап Семерак на початку червня зустрічався із шахтарями у Червонограді для обговорення непростої ситуації, яка виникла у регіоні у зв’язку із багатомісячною затримкою виплат заробітних плат на шахтах державного підпорядкування, а в середині червня брав ініціював зустріч глави уряду Володимира Гройсмана  із гірниками ДП «Львіввугілля» та керівництвом Червонограда.  Приводом для зустрічі якраз стала непроста ситуація на підприємстві, де зростає заборгованість по заробітній платі, не відвантажується продукція, а на деяких шахтах зупинено видобуток через непорозуміння з керівництвом копалень.

Коментарі

Позначки: ,