Новини

Уряд подасть новий законопроект про експортне агентство

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила торговий представник України Наталія Микольська.

Микольська відзначила, що українські та іноземні експерти проаналізували чинний Закон і виявили у ньому ряд прогалин.

“Наразі ризики та недоліки опрацьовані і знайшли відображення у відповідному законопроекті, який плануємо подати на затвердження уряду у лютому цього року. Потім його буде передано на розгляд відповідних парламентських комітетів”, – повідомила Микольська.

Вона також відзначила, що фінансування експортного агентства має відповідати Меморандуму про економічну і фінансову політику з МВФ, а також законопроекту “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства”.

“Як уряд, так і парламент, несемо спільну відповідальність за створення ЕКА (експортно-кредитного агентства – Ред.). Адже на момент прийняття чинного закону в бюджеті не було закладено на це необхідних коштів. Наразі в бюджеті є 200 млн грн із необхідних 346 млн грн на створення установи. Але ми починаємо запуск із цим ресурсом, бо це життєво-необхідно і сподіваємося, що при перегляді бюджету розмір суми буде збільшено”, – додала Микольська.

Раніше Микольська заявляла, що Україні треба якомога швидше внести зміни в закон про експортно-кредитне агентство, що необхідний для розвитку українського експорту.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

6 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

6 години тому