Новини

«Укрзалізниця» запустить комфортабельний дизель-поїзд Львів-Коломия

«Укрзалізниця» запустить на маршрути ще два нові дизель-поїзди ДПКр-3 виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

Про це пише Четверта студія з посиланням на Укрзалізницю.

«Найближчим часом запустимо на маршрути ці два нові дизель-поїзди. Наразі розглядаємо такі варіанти маршрутів: Львів — Тернопіль — Чернівці — Коломия для пасажирів на заході країни та Попасна — Куп’янськ — Харків на сході, плюс Харків — Суми — Ворожба по окремим дням», — повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що всього для АТ «Укрзалізниця» заплановано замовити 20 дизель-поїздів ДПКр-3.

«Це будуть регіональні експреси, які можуть поїхати за напрямками Ізмаїл — Одеса, Харків — Краматорськ, Харків — Лозова, Харків — Попасна», — зазначив він.

Тендер було проведено та укладено угоду з КВБЗ на постачання зазначених поїздів ще у 2018 році. Проте через брак фінансування між АТ «Укрзалізниця» та ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» виконання угоди було призупинено. За сприяння Президента України Володимира Зеленського у вересні 2021 року було підписано мирову угоду між УЗ та КВБЗ, результатом чого і стало постачання нових дизель-поїздів. Більше того, завод знизив вартість на 5% та власним коштом модифікує 2 поїзди.

АТ «Укрзалізниця» продовжує роботу, спрямовану на підвищення комфорту подорожей. «Найближчим часом запустимо на маршрути ці два нові дизель-поїзди. Наразі розглядаємо такі варіанти маршрутів: Львів — Тернопіль — Чернівці — Коломия для пасажирів на заході країни та Попасна — Куп’янськ — Харків на сході, плюс Харків — Суми — Ворожба по окремим дням», — повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

18 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

19 години тому