Новини

Українським авіакомпаніям дозволили використовувати інтернет в польоті

Уряд України 15 січня вніс зміни в нормативні акти, що дозволяє українським авіакомпаніям активувати послугу доступу в інтернет в польоті на борту літаків.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН.

«Авіаперевізники отримали законну можливість використовувати технології супутникового зв’язку і надавати пасажирам доступ в інтернет на всіх етапах — від посадки до прибуття. Це стало можливим завдяки внесенню змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України і Плану використання радіочастотного ресурсу України», — заявили в міністерстві цифровий трансформації України, передає avianews.com.

Зміни, зафіксовані в постанові уряду «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України №1208 від 15 грудня 2005 року №815 від 9 червня 2006 року».

«Європейські дослідження продемонстрували: підключення до інтернету на бортах літаків за допомогою космічних терміналів Ка-діапазону не має негативного впливу на авіаційну безпеку під час роботи на землі», — додали в міністерстві.

Серед українських авіакомпаній необхідне обладнання для забезпечення доступу в інтернет в польоті має тільки МАУ. Проте в авіакомпанії уточнили, що мають обладнання для іншого діапазону — Ku-діапазону, використання якого було дозволено постановою уряду в липні 2019 року. Авіакомпанія ще в 2018 році отримала три Boeing 777-200ER, обладнаних супутниковими антенами. Однак авіаперевізник не міг активувати послугу через законодавчі перешкоди. Серед іноземних авіакомпаній на українському ринку послугу доступу в інтернет на деяких рейсах надають Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines, Qatar Airways.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

6 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

11 години тому