Український документальний фільм «Вареники» відзначили на фестивалі незалежного кіно WorldFest Houston (США)

Новини 29 Травня, 2018 473

Подружжя львівських режисерів Сашко та Дарина Балабай отримали нагороду на найстарішому фестивалі незалежного кіно в світі WorldFest Houston. В категорії «Документальний фільм до 60 хвилин» був відзначений їх фільм під назвою «Вареники», в якому операторами були  діти з аутизмом та синдромом Дауна – актори львівського театру «Картинка». Музику до фільму написав відомий український композитор, лауреат численних міжнародних конкурсів та фестивалей, піаніст Майк Кауфман-Портников. Фільм «Вареники» був закінчений в січні 2018 року та вже отримав відзнаки на міжнародних фестивалях по всьому світу.

В фільмі показаний світ очима інклюзивних дітей та піднімається тема ставлення до них нашого суспільства. Це другий фільм режисерів Сашка та Дарини з циклу експериментальних рефлекторних фільмів. Першим в цьому циклі був фільм «Борщ» про незвичних людей з ДЦП.

Перелік номінантів

WorldFest Houston – міжнародний фестиваль в північній Америці був заснований в 1961 році відомим режисером та продюсером на ім’я Хантер Тодд і має на меті промоцію та підтримку незалежних кіно режисерів. Фестиваль проходить десять днів і має насичену програму, яка включає перегляд фільмів, численні майстер класи, спілкування з відомими акторами, продюсерами та кіно критиками.

Коментарі

Позначки: ,