Новини

Українські національні символи здобувають все більшу цінність, – Софія Федина (ВІДЕО)

Коли на Майдані було особливо страшно, ми були загорнуті у синьо-жовті прапори і на устах був гімн України.

Про це під час святкування Дня Державного прапора у Львові заявила народний депутат від фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина, пише Четверта студія.

За її словами, з кожним роком української незалежності національні символи здобувають все більшу вагу та цінність.

“Я пам’ятаю, як багато років тому тут, біля пам’ятника Степанові Бандері, ми збирались і вперше лунало гасло “Слава нації – смерть ворогам”. Тут ми констатували “Україна – понад усе”, тут нам намагались сказати, що святкування Дня народження Бандери чи наших героїв – немодно і нікому непотрібно. Сьогодні ми бачимо, що з кожним роком нашої незалежності наші національні символи здобувають все більшу вагу”, – розповіла Софія Федина.

Вона додала: “Нам кажуть “какая разница”, яка назва вулиці – а я кажу: “Якщо це вулиця наших героїв, то вона має більш надійно бути заасфальтованою. Нам кажуть “какая разница” яка мова, а я знаю, що у нас своєрідна мафія україномовних, яким можна підставити спину і які тримають разом оборону нашої держави. Нам кажуть домовлятись з ворогом, але ми пам’ятаємо, хто наші герої і їхня смерть спонукає нас надалі гордо піднімати український стяг”, – наголосила нардеп.

Софія Федина також заявила, що “всі, хто паскудить українські символи є ворогом для України”.

“Прапор і герб – це наші символи, це наша сила. І кожен, хто намагається їх спаскудити має отримати чітку ідентифікацію – ворог! А ворогу не місце в українській державі. Ті, хто поважають наші символи, хоча, можливо іншого походження – це наш друг і потенційний побратим!”, – зазначила Федина.

Вона також підкреслила: “Пам’ятаєте, коли на Майдані було особливо страшно, тоді ми були загорнуті у синьо-жовті прапори і у нас на устах був гімн України. Коли приїжджаєш у зону АТО, незважаючи на всі перестороги, наші воїни там вішають український прапор. Бо це означає, що це українська земля, це територія безпеки, територія друзів і територія надії”, – переконана політик.

 

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

8 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

8 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

9 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

9 години тому