Новини

Українське шляхетське товариство отримало нового голову (ФОТО)

Українське шляхетське товариство отримало нового голову. Ним став Ігор Паславський, доцент кафедри української преси факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення ГО.

Як йдеться у повідомленні, 5 вересня відбувся 16 традиційний щорічний збір учасників ГО “Українське шляхетське товариство.

Під час динамічної дискусії члени товариства окреслили перспективи розвитку організації та її місце в сучасному політичному процесі України, співпрацю з політичними організаціями та механізми контролю громадськості за діяльністю органів місцевого самоврядування та державної влади.

Шляхта як соціальний інститут бере свій початок щонайменше від княжих часів, але як громадська організація вперше була сформована у м. Самборі за часів Австро-Угорської імперії у 1907 р.

‌Українська шляхта об’єднана гербом Драго-Сасів, нараховує 350 родів, найвідоміші серед яких Кульчицькі, Шептицькі, Яворські, Чайковські, Комаровські, Ільницькі, Стадницькі. За часів Речі посполитої шляхетські роди мали повноваження обирати короля.

Товариство відновило діяльність у 2005 році з ініціативи шляхетських родів курортного міста Трускавця. З тих пір незмінним місцем зустрічі членів товариства є відомий місцевий гербовий ресторан “Сас”.

До слова, автори світового бестселера “Чому нації занепадають” американські професори економіки визначають українську шляхту як феномен місцевої політичної еліти, який не виділявся заможністю і високим матеріальним станом, а вирізнявся принциповістю, сумлінністю та відповідальністю. Слово шляхтича, справді, мало вагу.

Українське шляхетське товариство отримало нового голову

Українське шляхетське товариство отримало нового голову

Українське шляхетське товариство отримало нового голову

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

51 хв. тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

55 хв. тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

1 годину тому