Новини

Україні критично важливо зберегти свободу слова, вільні вибори і верховенство права, – Порошенко (ВІДЕО)

В Україні необхідно зберегти свободу слова, вільні вибори і принцип верховенства права, адже саме це дозволить українцям повернутись у родину європейських народів.

Таку думку висловив п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко в ефірі “Прямого”.

“Якщо спитати, яке в мене гасло, то це не “Армія. Мова. Віра”, – ми взяли гасло Хвильового “Геть від Москви”. І насправді це повернути Україну в родину європейських народів. Те, в що ніхто не вірив. Спочатку казали, що нам не дадуть безвіз, потім – не дадуть Томос. А зараз вже кажуть, що і в Європу нас не візьмуть. Нас не треба брати – ми там є. Ми є європейці”, – зазначив він.

За словами Порошенка, Україні критично важливо зберігати фундаментальні цінності демократії.

“Друга позиція. Зараз у нас є пандемія COVID. І всі цікавляться, чи є в нас антитіла, чи нема у нас антитіл. Бо якщо є, то це надія на те, що ми не захворіємо. Так само мені скажуть: так чекайте, а може, в українців якісь особливі антитіла проти несвободи, проти диктатури, проти винищення держави? Я скажу: ні, ви помиляєтесь. Знаєте чому? Бо антитіла, медичними термінами… От я перехворів COVID. В мене вони були 11. Зараз – 9. Але все-таки високі. А через рік може бути нуль.

І от українці не такі. В українців на генному рівні почуття необхідності свобод, чітке розуміння. Нехай на мене не ображаються росіяни, але в них цього нема. Історія різна. У нас були гетьмани і демократія Січі, а в них були царі і опричники… Так от, генетичний рівень дає мені підстави для оптимізму. Ми знаємо, за що ми боремося. Ми – інші. Але при цьому життєво необхідно нам зберігати верховенство права, життєво необхідно нам зберігати свободу слова, життєво необхідно нам зберігати демократію, вільні вибори. Всього цього росіяни позбавлені, як і більшість країн Радянського Союзу колишніх”, – заявив п’ятий президент.

“Нас ніхто не вчив цьому. Але ми вміємо і знаємо, як боротися за свободу держави. Вміємо і знаємо, як будувати державу. І це те, проти чого ніяк не може змиритися Путін. Він уже і війною пішов, і вбиває українців, і витрачає мільярди та мільярди на те, щоб підірвати нашу єдність і нашу стабільність зсередини. Але нічого в нього не виходить”, – підсумував Порошенко.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

18 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

18 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

18 години тому