Новини

Україна не встигне використати вакцину Covishield до закінчення терміну придатності, – ЗМІ

При нинішніх темпах вакцинації Україна матиме час на застосування лише половини препаратів

Згідно з документами про постачання в Україну індійської вакцини, яка доступна компанії. UA,термін його дії закінчується 23 червня 2021 року.

Про це повідомляє видання ZN,UA, пише “Четверта студія”.

З огляду на те, що Україна отримала 500 тисяч доз вакцини, рівень вакцинації має зрости щонайменше вдвічі, щоб вся партія була використана вчасно. Зараз середній показник вакцинації в Україні становить близько 2400 щеплень на добу, тому до 23 червня за нинішніх темпів Україна матиме час використовувати лише половину імпортних вакцин.

Відзначимо, StateWatch повідомила, що українське МІНІСТЕРСТВО охорони здоров’я звернулося до Crown Agents з приводу можливості надання даних про дату виробництва і термін придатності препарату Ковайшильд. Водночас у міністерстві зазначили, що відповідно до вимог виробників були підписані договори про нерозголошення та конфіденційність, ініційовані відповідними компаніями. Тому результати переговорів розкрити не можуть.

24 лютого в Україні почали вакцинацію від коронавірусу препарат Covishield (торгова назва вакцини Astra’eneca, який виробляється в Індії). Планувалося, що до кінця першого тижня Україна досягне 10 тисяч щеплень на добу, але зуміла досягти показника в три тисячі щеплених.

У своїй статті для zn. UA Алла Котляр написала, що Україна повинна була отримати вакцину ще до того, як це сталося. За словами джерела в МОЗ, два контракти на вакцину на загальну суму 12 млн доз (2 млн – $5,5, мабуть CoviShield і 10 млн доз – $9, можливо Novavax) були підписані в грудні минулого року, коли заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко відвідав Індію. За умовами першого контракту Україна повинна була внести передоплату. Але я цього не зробив. Доставку було зірвано. Власник заводу не захотів відвантажувати вакцину в Україну. До переконання мав приєднатися індійський посол в Україні та індійській країні. Детальніше читайте в статті Али Котляр“Золота гора” від Міністерства охорони здоров’я.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

4 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

17 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

17 години тому