У Зимній Воді біля брами будинку поставили золотого лева (ФОТО)

Новини 05 Лютого, 2021 23 134

Фото: ФБ/Ігор Рудь

Будинок у Зимній воді

У соцмережах активно обговорюють смак господарів і «родзинки» приватного житлового будинку, перед фасадом якого встановлено фігуру лева у золотому кольорі.

Як пише «Четверта студія», світлини оприлюднено на сторінці «Львів’яни всього світу» у ФБ.

«Звичайний сільський Львівський будинок», – зазначив у коментарі до фото Ігор Рудь.

У коментарях користувачі соцмереж повідомляють,що будинок “не фейковий” і він знаходиться у селі Зимна вода біля Львова (Пустомитівський район).

Довідково. Село Зимна Вода розташоване у північній частині Пустомитівського району Львівської області. На сході воно межує з  м. Львовом.

Фактично Зимна Вода є затиснутою у щільне кільце, утворене автомобільними дорогами Шегині – Львів, частиною кільцевої дороги – західного обходу м.Львова, залізничною колією Львів-Мостиська та житловими масивами сіл Суховоля та Конопниця.

На сьогоднішній день Зимна Вода є одним із найбільших сільських населених пунктів України. Тут, станом на 1.12.2014 року, було зареєстровано 11,400 тис. мешканців. Але, насправді, в Зимній Воді проживає значно більше людей, адже багато мешканців Львова мають тут своє житло, хоча зареєстровані у місті. Серед мешканців Зимної Води – багато представників львівської інтелігенції: науковці, викладачі, медики, управлінці, представники духовенства, працівники культури, громадські та політичні діячі.

Коментарі

Позначки: , , ,