Новини

У зоопарку в США зафіксували перші в світі зараження горил коронавірусом

У восьми горил в сафарі-парку зоопарку Сан-Дієго виявили коронавірус. Це перший відомий випадок COVID-19 у людиноподібних мавп.

Про це пише Reuters, повідомляє “Четверта студія” з посиланням на Букви.

Так, рішення про проведення тестів було прийнято після того, як 6 січня у горил, що знаходяться під загрозою зникнення, був зафіксований кашель.

За словами представника зоопарку Ендрю Джеймса, лабораторний аналіз проби фекалій, зібраних в минулу середу в однієї з двох горил, які перші почали кашляти, виявив присутність вірусу. Позитивні результати також були підтверджені в понеділок лабораторією національних ветеринарних служб Міністерства сільського господарства США.

Водночас, хоча тест був остаточним тільки для однієї тварини, представники зоопарку вважають, що всі вісім горил зазнали впливу COVID-19 і заразилися ним.

Вважається, що тварини підхопили коронавірус від безсимптомного співробітника, незважаючи на дотримання строгих протоколів біологічної безпеки у відповідності з керівними принципами Центрів по контролю і профілактиці захворювань США.

За словами Джеймса, тут застосовувалися суворі заходи інфекційного контролю задовго до пандемії, тому що мавпи – як близькі біологічні родичі людей – особливо сприйнятливі до патогенів, що переносять люди, але при цьому позбавлені природного імунітету до них.

У зоопарку також заявили, що не знають, як коронавірус в кінцевому підсумку вплине на горил і які додаткові симптоми можуть виникнути.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

22 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

23 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

24 години тому