Новини

У зоопарку Нью-Йорка народилося рідкісне біле дитинча кенгуру (ФОТО, ВІДЕО)

У зоопарку Нью-Йорка народився малюк червоного кенгуру з рідкісним захворюванням – лейцизмом. Такий кенгуру один у всій Північній Америці.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Букви, про це повідомляє телеканал CNN.

Дитинча назвали Космо. У нього діагностовано вкрай рідкісне захворювання – лейцизм, – яке викликає часткову втрату пігментації шкіри і шерсті тварин. На відміну від альбінізму, лейцизм не викликає нестачу пігментації очей.

Малюк народився в зоопарку в Харпурсвіллі п’ять місяців тому, але 15 січня доглядачі вперше витягли його з сумки матері.

Як і інші дитинчата кенгуру, народжені розміром з ніготь людини, Космо залишався рости в сумці своєї матері протягом декількох місяців, перш ніж його забрали для проходження першого медичного огляду.

Власник парку Джордан Патч розповів, що, побачивши білого кенгуру з чорними очима, у співробітників зоопарку “відпала щелепа” – вони такого ще не бачили.

“Це єдиний в своєму роді кенгуру, що живе в даний час у Північній Америці”, – сказав Патч.

Маленький Космо народився у Бумера, червоного кенгуру-самця, який живе в парку вісім років, і Розі, яка прибула в парк в 2020 році.

Директор зоопарку заявив, що тепер належить з’ясувати, що стало причиною унікальної мутації.

“Тепер ми хочемо зрозуміти і вивчити, що це за ген, чи є батько й мати носіями рецесивних ознак, або це просто випадковість?” – сказав Джордан Патч.

Хоча генетичний код Космо не повинен ніяк позначитися на його здоров’ї, єдина небезпека полягає в тому, що у такого кенгуру немає можливості маскуватися, тому він, швидше за все, довго в дикій природі не проживе.

У зоопарку Нью-Йорка народилося рідкісне біле дитинча кенгуру

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

18 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

19 години тому