У Журавненському будинку підтриманого проживання відремонтували приміщення для проживання дітей-сиріт, евакуйованих із Запоріжжя

Новини 24 Січня, 2023 80

Після капітального ремонту урочисто відкрили відремонтований корпус Журавненського будинку підтриманого проживання психоневрологічного типу для дітей-сиріт з особливими потребами.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

З початку військової агресії Росії проти України у Журавно евакуювали близько 100 дітей-сиріт з вадами розвитку та 40 вихователів із Запорізького обласного спеціалізованого будинку дитини «Сонечко» Запорізької обласної ради.

Як розповіла т.в.о керівника комунального закладу Ольга Буянова, у закладі за підтримки обласної та місцевої влади, народних депутатів, партнерів з Польщі, Німеччини, Естонії фактично за рік була проведена величезна робота.

«Приміщення має площу більше 1200 квадратних метрів, у якому проведено капітальний ремонт, замінено систему опалення, відремонтовано спальні та навчальні кімнати. Також завдяки благодійникам закупили нові меблі. Облаштували спортивний зал, який ми можемо використовувати для лікувальної фізкультури, реабілітації, спортивних занять та розваг. На другому поверсі приміщення обладнано клас, де діти мають змогу навчатися.
Також ми зробили капітальний ремонт в приміщенні харчового блоку. Благодійники привезли нам генератор, а також кухонне обладнання. Наразі у цьому новому приміщенні є більше 10 кімнат, які розраховано на 80 осіб», – зазначила Ольга Буянова.

Загалом на цей проєкт було виділено близько 26 мільйонів гривень. 15 млн – кошти обласного бюджету, а 11 млн – від благодійних організацій.

В.о. начальника управління майном спільної власності Андрій Білоус від імені Львівської обласної ради подякував усім, хто долучився до доброї справи.

«Ми є свідками великого вияву громадянської солідарності, яка об’єднала нас усіх: і місцеву владу, і обласну владу, і Верховну Раду, і волонтерів та закордонних партнерів. Загалом усіх, хто доклав зусиль для того, щоб наші діти мали можливість жити в гідних умовах, які допомагають їм стати гідними громадянами України. Так, чужих дітей не буває, тому ці діти – наші! Ще раз дякую всім, хто долучився до цього, і сподіваюсь, що ми і надалі продовжимо нашу плідну співпрацю», – сказав Андрій Білоус.

Керівництво та колектив закладу мають чимало ідей для розвитку установи, зокрема планують відновити бальнеологічний комплекс для проведення реабілітаційних занять дітей з особливими потребами.

Нагадаємо, що у кінці 2021 року Львівська обласна рада прийняла рішення перепрофілювати КЗ ЛОР «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Журавно» у КЗ ЛОР «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу».

З початку повномасштабного вторгнення Журавненський будинок підтриманого проживання став прихистком для евакуйованих з зони бойових дій дітей з особливими потребами.

Коментарі

Позначки: