Новини

У Зеленського хочуть знищити місцеве самоврядування

Фракція «Європейська Солідарність» завжди підтримуватиме місцеві громади та не дозволить уряду Зеленського знищити їхні права та повноваження, які вони отримали в результаті децентралізації. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв на сесії Хмельницької обласної ради.

«Депутатська фракція «Європейська Солідарність» у Верховній Раді повністю на стороні місцевих громад в питанні адміністративно-територіального устрою. Тому що ця робота яка відбувається зараз над зміною адміністративно-територіального устрою має перш за все враховувати інтереси місцевих громад», – заявив він.

Депутат наголосив на неприпустимості нав’язування центральною владою моделі формування громад та адміністративно-територіального устрою людям, які живуть на місцях і розуміють набагато краще ніж чиновники кабінету міністрів якою саме має нова громада.

«Адміністративно-територіальна реформа має бути робоча», – підкреслив Володимир Ар’єв.

«Я б хотів звернутися до вас, щоб ви підготували єдине звернення до парламенту, президента Кабінету Міністрів щодо законопроекту, який зараз розглядається у Верховній Раді, з вимогою врахувати позицію Хмельницької області і кожної територіальної громади, яку збираються сформувати», – закликав депутат.

Він наголосив, що громада Хмельниччини, так само як і громади інших областей мають представити уряду своє бачення адміністративно-територіального устрою областей, аби змусити рахуватися з позицією людей.

«Ми сьогодні говоримо про те, що адміністративно-територіальну громаду формуємо, але підходимо суто із територіальних міркувань. Взяли скомпонували в Кабінеті Міністрів кілька областей так як вони побачили», – зазначив представник «Європейської Солідарності». Крім того зараз актуалізується питання щодо добровільності об’єднання в ОТГ.

«Формування нових адміністративно-територіальних одиниць має відбуватися перш за все не через території, а через повноваження. Тому що укрупнення територій без збільшення повноважень неможливе», – вважає Володимир Ар’єв.

Натомість, за його словами зараза ми спостерігаємо лише те, що у ОТГ забирають зокрема фінансовий інструментарій.

«Якщо відбудеться збільшення районів… і якщо вони не будуть мати повноважень – це все розсиплеться і призведе до великої кількості конфліктних ситуацій по всій Україні», – зауважив Володимир Ар’єв.

«А ми сьогодні цього допустити не можемо, бо дуже багато конфліктних ситуацій нав’язується Україні – питання мови, атаки на активістів добровольців, атаки на опозицію. Це все для того, щоб поляризувати і радикалізувати суспільство», – підкреслив він.

«Тому ми, кожна область маємо сьогодні зробити все можливе, щоб довести Кабінету Міністрів, що чергове питання, яке буде створювати конфліктну ситуацію – це безвідповідально», – також сказав він.

Депутат також повідомив, що фракція «Європейська Солідарність» у Верховній раді не буде голосувати за цей проект адміністративно-територіального устрою якщо не будуть враховані позиції місцевих громад.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові модельєрка Оксана Караванська провела лекцію

Для дружин та дітей захисників організували лекцію модельєрки Оксани Караванської

2 години тому

У Львові для військових виділили мільйон гривень

Сесія затвердила Програму підтримки Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на 2024…

2 години тому

У Львові чемпіони і призери Дефлімпійських ігор отримають премії

Відтепер грошові винагороди одержать також чемпіони і призери Дефлімпійських ігор

2 години тому

Завтра Львів попрощається із захисником Олексієм Дудиком

Після завершення навчання проходив строкову військову службу у Навчальному центрі імені Василя Вишиваного Національної гвардії…

3 години тому

У Львівській громаді побільшає парків

Марія Чижишин зауважила, що мова йде про відведення земельних ділянок під сквер та парки, аби…

3 години тому