Новини

У Зеленського брешуть про “Мрію” і гуманітарний вантаж так само, як і про поїздку в Оман, – Герасимов

У пресслужбі президента Володимира Зеленського брешуть про літак “Мрія” та гуманітарний вантаж так само, як раніше брехали про поїздку в Оман.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, таку думку в ток-шоу “Ехо України” висловив співголова фракції “Європейська солідарність” Артур Герасимов.

“Якщо обмалювати ситуацію на даний момент, то станом на цю хвилину “Мрія” привезла тільки комерційний вантаж. Бо по ньому всі бачили документи. По тому, що ж там було гуманітарного… 100 тонн. Нагадаю, 100 тонн. Це не ми сказали, а це сказав Зеленський. Жодного документу поки що немає. Це по-перше. Як на мене, це той самий тип брехні, як було з Оманом, куди спочатку поїхали з офіційним візитом, після того – з неофіційним. Після того – з півофіційним. Спочатку один хтось сплачував гроші, після того – другий, третій. Бо, як ви кажете, пішов зашквар, і вже в цьому темпі вони почали видумувати щось друге-третє-четверте”, – сказав Герасимов.

Він зауважив, що ситуація один в один, як з історією про поїздку в Оман.

“Зеленський приїжджає і каже, що зустрічає гуманітарний вантаж, і про “Мрію” майже не говорить. Це просто для нього показник того, що привезли багато. Після цього з’являється лист Гереги. А це не інтерв’ю, це лист, це документ. Вже інше питання, як він був відісланий і так далі. Але це документ, яким зафіксовано, що і як приїхало. Крапка. І я впевнений, що пан Герега писав це не просто зі стелі, а він вже має спеціальні документи по доставці. Ви знаєте, це не просто так”, – додав Герасимов.

Він також звернув увагу на те, як президент зустрічає комерційні вантажі, а країна одночасно не змогла надати літаки для того, щоб доставити дійсно гуманітарний вантаж в Україну.

“Я маю на увазі, наприклад, 130 тисяч сертифікованих, добрих костюмів захисних для лікарів, яким держава не надала жодної допомоги. І Петро Порошенко за власний кошт, за кошти благодійного фонду наймав літаки, шукав їх по всьому світу. Бо це зараз велике питання – знайти літак на доставку. І завозив в країну ці вантажі за власний рахунок… Є велика різниця. Коли ви, народні депутати від Зеленського, контролюєте те, що було придбано за державні кошти і їздите по лікарнях – це одне. А є друге питання – коли за власні кошти Петро Порошенко це купив. Привіз за власні кошти в Україну і за власні кошти розвіз”, – завершив Герасимов.

Коментарі

Кенцало Юра