Новини

У Запорізькій області замінували лікарню

Втрати 20-ї мотострілецької дивізії (Камишин, Волгоградська область) 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, зокрема: 33-го, 255-го, 294-го мотострілецьких полків, які повернулись в пункти постійної дислокації, склали до 40% особового складу, озброєння та військової техніки.

Про це пише Генштаб ЗСУ, пише Четверта студія.

«Військові шпиталі росії та білорусі не можуть забезпечити лікування такої кількості поранених на території України військовослужбовців окупаційних військ. Медперсонал центральної районної лікарні у Глушково Курської області переведено на посилений режим чергування.

Із 29 березня по 2 квітня, з території Сумської області до цього лікувального закладу привезли майже 100 поранених окупантів», — йдеться в оперативному повідомленні Генштабу.

У місті Ізюм, через значні втрати особового складу підрозділів 237-го танкового полку та 752-го мотострілецького полку 3-ї мотострілецької дивізії, російські окупанти обладнали польовий шпиталь у місцевій школі.

«На тимчасово зайнятих окупантом територіях Запорізької області, в місті Пологи, військовослужбовці збройних сил рф захопили та замінували внутрішню територію центральної районної лікарні.

Персонал і хворих попередили про заборону повертатись до лікарні. У приміщенні лікарні залишились поранені окупанти», — стверджують у Генштабі.

Втрати офіцерського складу російське військове керівництво намагається поповнити офіцерами вищих військових навчальних закладів. У військовій академії зв’язку у Санкт-Петербурзі терміново готують офіцерів до заміщення посад у бойових військових частинах.

За інформацією ЗСУ, російські солдати та офіцери, яким пощастило повернутися з війни в Україні додому, намагаються звільнитися зі служби.

Коментарі

Олег Довганик