Новини

У Запоріжжі розгорнули прапор СРСР (ВІДЕО)

У Запоріжжі організація “Полк перемоги” – аналог російського “Безсмертного полку” – провела Червонопрапорний автопробіг на честь Дня Перемоги. Місцеві активісти зривали з їхніх автомобілів радянську символіку, а поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного та нацистського тоталітарних режимів”.

Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, в автопробігу взяли участь близько 30 автомобілів із червоними прапорами. Автоколона проїхала центральним проспектом Запоріжжя, зупинившись біля Алеї Бойової Слави, де стояли жителі Запоріжжя з державними прапорами України.

Коли проукраїнські активісти зняли з деяких автомобілів “Полку перемоги” червоні прапори, між опонентами виникла сварка.

За інформацією прес-служби ГУ Нацполіції в Запорізькій області, в ніч на 9 травня правоохоронні органи провели санкціоновані обшуки в осіб, причетних до місцевої організації “Полк перемоги”.

Під час обшуків було вилучено понад 1200 екземплярів газети “Полк перемоги 1945-2020”, близько 450 захисних масок червоного кольору з жовтою зіркою, понад 70 червоних прапорів з написами “Полк перемоги” і “75 років Великої Перемоги”, понад 90 червоних стрічок із зображенням серпа та молота, понад 20 георгіївських стрічок, 20 кепок, 177 полімерних пакетів, кульки, із зображенням серпа та молота, вітальне звертання з друкованим текстом “Москва”, близько 100 грамот і наказів до 9 травня, портрет зображенням Леніна і червоний плакат із зображенням серпа та молота.

Також, за даними поліції 6 травня в Дніпровський відділ поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області від управління СБУ в Запорізькій області надійшло повідомлення про протиправну діяльність жителя Запоріжжя 1974 року народження, який у Fаcebook закликав до виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганди комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів. При цьому громадянин позиціонував себе як представник однієї з російських неурядових структур.

За цим фактом Дніпровський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 436-1 КК України (виготовлення, розповсюдження комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Проводяться слідчі дії.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

51 хв. тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

55 хв. тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

1 годину тому