У Відні  десятки невідомих із гаслом “Аллаху Акбар!” напали на католицьку церкву

Новини 31 Жовтня, 2020 395

Ілюстрація/Скриншот відео ТСН

Били лавки та сповідальню 

Увечері в п’ятницю, 30 жовтня, в австрійському Відні близько пів сотні молодиків із гаслом “Аллаху Акбар!” влаштували дебош у католицькій церкві Св. Антонія Падуанського.

Як пише «Четверта студія»з посиланням на ТСН, порушники увірвалися до храму, де почали бити ногами лавки та сповідальню. Коли вони йшли до вівтарної зони, пастор викликав поліцію.

Молодики встигли втекти до приїзду копів. Попередньо, жодного підозрюваного не затримали, однак, правоохоронці встановили особи 10 ймовірних зловмисників, які вже були замішані в порушенні громадського порядку раніше.

Зазначається, що внаслідок нападу постраждалих немає, а зловмисники під час дебошу нікому не погрожували. Нині поліціянти вивчають записи камер спостереження.

За даними видань, мова йде про молодиків турецького походження, які згрупувалися через соціальні мережі.

На інцидент відреагував міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер, який заявив, що країна докладе усіх ресурсів для захисту християнської спільноти.

“Я негайно дав вказівку генеральному комісару з питань громадської безпеки повідомити всі поліцейські ділянки про поточні події і посилити контроль над громадським простором, особливо в районі Фаворитен”, – наголосив очільник МВС.

Зазначимо, що напад на австрійську церкву відбувся на тлі низки терористичих нападів у Франції. Так, в четвер в Ніцці невідомий напав на парафіян католицької церкви. Жертвами нападу стали три людини, ще шість осіб отримали поранення.

Крім того, французькі поліцейські вранці в четвер застрелили в місті Авіньйон чоловіка, озброєного ножем, який теж вигукував “Аллагу Акбар!”.

16 жовтня інший озброєний кухонним ножем ісламіст з криками “Аллагу Акбар!” перерізав горлянку учителю історії та географії Самюелю Паті у передмісті Парижа. Нападник вбив Паті після того, як він під час уроку, присвяченому свободі слова, показував учням опубліковані Charlie Hebdo карикатури на пророка Мухаммеда.

Наразі невідомо, чи ці два напади пов’язані між собою. Після вбивства Паті Еммануель Макрон неодноразово виступав з промовами. За його словами, країна й далі боротиметься проти “ворожості до просвіти” та пов’язаним із нею насильством. Макрон пообіцяв, що Франція “не відмовиться від карикатур”.

Тим часом президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про “ненависть до мусульман та ісламу в низці країн Європи”. Він також закликав турецький народ бойкотувати французькі товари на тлі висловлювань президента Франції Еммануеля Макрона про іслам.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,