У центрі Трускавця продовжують діяти МАФи депутатів

Новини 18 Лютого, 2020 397

Фото: Джерела Трускавця

На центральній площі Трускавця більше немає ярмарку «Чотири сезони» – торговельні ятки й столи, які тут були з 2016 року, демонтували два тижні тому.

Майдан Незалежності у Трускавці звільнено від яток. Залишилися лише «будки» депутатів.

Як пише «Четверта студія»,  про це – у публікації «Джерела Трускавця».

 

 

Майдан Незалежності у Трускавці звільнено від яток. Залишилися лише «будки» депутатів

На центральній площі Трускавця більше немає ярмарку «Чотири сезони» – торговельні ятки й столи, які тут були з 2016 року, демонтували два тижні тому.

Навести лад на майдані Незалежності міських очільників змусила петиція, яка набрала необхідні для розгляду 100 голосів у рекордно стислий термін – впродовж одного дня.

У такий спосіб трускавчани висловили своє обурення діями посадовців, які центр курорту у торговище. Тому одну з вимог чиновники виконали блискавично – виконавчий комітет не ухвалив рішення про ярмарок.

Однак на площі залишається ще кілька МАФів й атракціони, які функціонують згідно з дозволами, виданими Андрієм Кульчинським. І хоча у петиції міститься вимога прибрати й ці торговельні місця, скасувавши розпорядження міського голови, мерія на це не реагує. І зрозуміло чому.

Бо дотичність до цього бізнесу мають депутати Трускавецької міської ради. Так, наприклад, депутат від «Самопомочі» Василь Тимчишак отримав торік відповідно до розпорядження міського голови дозвіл на прокат дитячих атракціонів (електромобілі, квадроцикли, силомір, турнік, груша ударна ) на Майдані Незалежності. Термін дії документу вичерпався, проте атракціони продовжують стояти в самісінькому центрі площі. І, схоже, депутат Тимчишак немає ані найменшого бажання реагувати на вимогу трускавчан.

будка.jpg

На площі також залишилися надувні гірки, (наразі вони заховані у «будку»), дозвіл на встановлення яких отримала дружина депутата від «Самопомочі» Олега Карпина. Розпорядження міського голови також дозволяє родині Карпиних торгівлю безалкогольними напоями, млинцями, жуйками з лотка на Майдані Незалежності. За діяльність, яка класифікується як вулична торгівля, підприємець Карпин не сплачує до міського бюджету ні копійки згідно «Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі».

Ще один щасливчик, який отримав преференції від трускавецького мера – депутат-свободівець Руслан Пристай. Його дружина має дозвіл на реалізацію холодних та гарячих безалкогольних напоїв на бульварі Юрія Дрогобича. Тут виріс дерев’яний МАФ, що є порушенням чинного законодавства. Оскільки для встановлення малої архітектурної форми потрібно виділення земельної ділянки, яка має бути оформлена через договір оренди або ж бути у власності. А вулична торгівля таких вимог не містить.

youtu.be-0EHCTc3AtPc.jpg

Ще одним порушником є кіоск «Млинці», дозвіл на вуличну торгівлю виданий підприємцю Андрію Біласу. Є інформація, що справжнім власником є колишній депутат міськради.

Отже картинка вимальовується «приваблива» – депутати демонструють абсолютне ігнорування вимог громади Трускавця. Замість того, аби власним прикладом продемонструвати турботу про благоустрій, звільнивши центр міста-курорту від своїх торговельних «точок» вони роблять вигляд, що це їх не стосується. Для депутатів ж закони не писані?

Коментарі

Позначки: , , , , , ,