Новини

У центрі Львова пройде пам’ятна хода з нагоди 30-ї річниці заснування НРУ

У неділю, 1 грудня о 14:00 Відбудеться урочисте віче та пам’ятна хода, приурочені до 30-ї річниці заснування Народного Руху України. Про це повідомила прес-служба крайової організації.

Початок віча о 14:00 біля пам’ятника Вячеславу Чорноволу (вул. Підвальна, парк «На Валах»). Після віче відбудеться урочиста хода вулицями Львова до пам’ятника Тарасу Шевченку.

30 років тому – 8-10 вересня 1989 року – в Києві в актовій залі Київського політехнічного інституту відбулися установчі збори «Народного руху України за перебудову». Головою НРУ обрали українського поета, громадського діяча Івана Драча. А керівником виконавчої структури організації – Секретаріату Руху – колишнього політв’язня Михайла Гориня. У роботі з’їзду взяли участь понад 1100 делегатів із усіх регіонів України, у тому числі 194 – зі Львівської області.

Так розпочала свою діяльність партія, яка привела Україну до Незалежності. Менше аніж за рік, у жовтні 1990 року до Програми Руху введене положення про головну мету Руху — досягнення незалежності України; з назви виключені слова «за перебудову».

Конт. телефон: 0962555118, Ігор Мартинюк

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

21 годину тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

22 години тому