Новини

У центрі Львова планують облаштувати інклюзивну вбиральню

Сьогодні виконавчий комітет прийняв рішення про встановлення інклюзивної модульної вбиральні на пр. Свободи, 7.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Як пояснила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк, в адміністрацію звернулася Львівська обласна організація «Реабілітація осіб з інвалідністю» з проханням облаштувати вбиральню для осіб з інвалідністю. Організація готова взяти на себе пошук інвесторів, які профінансують ці роботи.

«Ми укладемо меморандум про співпрацю з Львівською обласною організацією «Реабілітація осіб з інвалідністю» для проведення робіт з встановлення інклюзивної модульної вбиральні на пр. Свободи, 7.

Галицька адміністрація визначена замовником з організації цих робіт, а організація «Реабілітація осіб з інвалідністю» займається пошуком інвесторів, які їх профінансують. Відтак, якщо буде фінансування ми готові реалізувати цей проєкт», – пояснила Галина Гладяк.

Відповідно до прийнятого рішення виконавчого комітету, після влаштування інклюзивної модульної вбиральні її передадуть на баланс ЛКП «Ратуша-сервіс». А ЛМКП «Львівводоканал» має підключити об’єкт до інженерних мереж.

Нагадаємо, за даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять у цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

19 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

20 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

21 годину тому