У центрі Львова городян змушують власним коштом ремонтувати фасади (ФОТО)

Новини 26 Грудня, 2019 1 514

Фото: ФБ/Iryna Salata

Мешканцям історичного центру міста доводиться жити у будівлях з грибком

У Львові мешканці історичної частини міста  змушені ремонтувати фасади будинків за власні кошти.

Як пише «Четверта студія», на «Гарячу лінію міста Львова» у ФБ звернулася Iryna Salata, яка проживає на вул. Котлярській. Львів’янка пише, що отримала відмову від міських чиновників у ремонті фасаду будинку через «брак коштів».

«Вулиця Котлярська, 16. Фасад будинку в дуже плачевному стані. З середини в квартирі все в грибку було. Все збивали до цегли. Нова штукатурка. Ремонт. І грибок повертається.

Звернулася в ЖЕК – відправили в міську раду. Там мене скерували на вул. Валову де займаються історичною частиною міста. Грошей нема, щоб реставрувати.

Самому місцевий ремонт робити не можна – сам будинок не є історичною спадщиною, але центр міста, як пояснили. Ремонт пропонують зробити самим, за свої кошти, але весь фасад (два поверхи) ще треба одержати купу дозволів, щоб почати роботи.

Мені цікаво чим займається ЖЕК цього будинку. Куди йдуть гроші за квартплату 298 грн щомісяця з квартири?», – зазначається у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» Iryna Salata.

Скриншот ФБ

Довідково. Вулиця Котлярська — вулиця у Шевченківському районі Львова, в історичному центрі Львова. Сполучає вулиці Шпитальну та Балабана.

Вулиця Котлярська прокладена у 1885 році, а сама назва виникла від того, що колись тут розташовувалося декілька майстерень з виробництва котлів. Котлярством займалася також родина Шранців, чиї майстерні розташовувалися на сусідніх вулицях. За радянських часів, 1946 року, була перейменована на вулицю Котельну і лише 1993 року, вже за часів незалежності, вулиці повернена історична назва.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,