У Трускавці розпочався IIІ Форум місцевого розвитку

Новини 21 Червня, 2018 33

Фото: ld-forum.com.ua

Сьогодні, 21 червня у Трускавці стартував триденний ІІІ Форум місцевого розвитку, організаторами якого є Львівська обласна рада, Асоціація ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – Україна», Асоціація Місцевих Рад «Ради Львівщини».

Як повідомила прес-служба Львівської обласної ради, на Форум завітали понад 4 сотні гостей з усієї України та з-за кордону: очільники обласної влади та місцевого самоврядування, парламентарі, урядовці, представники профільних комітетів Верховної Ради України, дипломатичного корпусу, неурядових організацій, міжнародних фондів і програм.

За словами голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, Форум покликаний стати унікальною міжнародною платформою обміну досвідом з питань посилення співпраці між корпусом народних депутатів, представниками місцевого самоврядування, неурядових організацій та закордонних партнерів.

«У фокусі ІІІ Форуму місцевого розвитку будуть три блоки питань: перший напрям пов’язаний з нашими Карпатами. Тими, що через вікно, тягнуться не тільки від Ужгорода до Чернівців, а й від Австрії і до Молдови. Посилення конкурентоспроможності гірських територій, екологія, туризм, що чекає на ліси, мережі співпраці і пленарна дискусія за участю VIP-осіб, сподіваюся, будуть цікавими не лише учасникам, котрі об’єднані Карпатами. Звертаюся до наших колег з лівого берега Дніпра – матимете нагоду оцінити наші зусилля у цьому напрямку. Другий напрям – це власне обговорення питань місцевого та регіонального розвитку. Що дала і не дала реформа самоврядування, успішні кейси проектів місцевого розвитку, міжнародне муніципальне співробітництво, транскордонна співпраця та  зміни в парадигмі професійно-технічної освіти – сподіваюся, ці та інші теми нам однаково близькі. І нарешті, тема співпраці сходу і заходу України. Це новий напрям, котрий стартує на нашому форумі. Драйвери ідеї цього напрямку в особі ініціаторів форуму – Львівська обласна рада, Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», – зазначив голова Львівської облради.

Фото Facebook О.Ганущина

Форум мсцевого розвитку. Брифінг голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина

Форум мсцевого розвитку. Брифінг голови Львівської обласної ради Олександр Ганущин

Опубліковано Форум місцевого розвитку Четвер, 21 червня 2018 р.

Програма Форуму передбачає 21 дискусійну панель, в якій візьме участь 130 спікерів. Зокрема, у перший день Форуму відбудеться 8 панельних дискусій. Також запланований 31 супровідний захід.

 

Коментарі

Позначки: