Новини

У Трускавці представили нову назву вулиці на честь академіка Володимира Козявкіна

У Трускавці 11 жовтня урочисто відкрили пам’ятну дошку, що засвідчує нову назву вулиці на честь академіка Володимира Козявкіна.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Дрогобицьку районну військову адміністрацію.

“Ця вулиця названа на честь Героя України, академіка Володимира Ілліча Козявкінка, основоположника української школи медичної реабілітації, автора системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації (метод Козявкіна)”, – йдеться на дошці.

Видатний реабілітолог, академіка НАМНУ, засновник та генеральний директор  «Міжнародної реабілітаційної клініки Козявкіна» та Герой України своє життя присвятив допомозі та медицині. Його авторський  Метод Козявкіна для лікування та реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч відомий і в Україні, і за її межами. Тож після смерті видатного доктора медичних наук, професора, Почесного громадянина міста Трускавця, генеральна директорка клініки Наталія Козявкіна звернулася до міськради з пропозицією перечменувати частину Бойківської вулиці, яка примикає до медзакладу, на честь її батька. І ця ініціатива знайшла відгук, її підтримали депутати на вересневому засіданні сесії міської ради.

Під час представлення перейменованої вулиці про академіка Володимира Козявкіна згадували його рідні – доньки Наталія та Ольга, начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк, міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, хороший друг академіка – професор, доктор історичних наук, ректор Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, генерал-лейтенант Павло Ткачук.

“Сьогоднішня подія є важливим продовженням справ, які втілював український лікар та науковець. Він робив свою роботу із відкритим серцем та готовністю допомогти тим, хто цього потребував. Людина-епоха, вчений, видатний лікар, внесок котрого у розвиток медицини та реабілітації неможливо переоцінити. Він присвятив своє життя допомозі тим, кому це найбільше було потрібно, давав надію там, де інші казали «це неможливо”. Дякую всім, хто продовжує його справу та береже пам’ять про великого українського лікаря”, – зазначив Степан Кулиняк, начальник Дрогобицької РВА.

Крім цього урочистість доповнив Гімн України, у виконанні студента Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського, бандуриста з Коломиї Андрія Лудчака.

Раніше, в одному зі своїх інтерв’ю Володимир Козявкін говорив: “Ніхто ніколи не прийде і не буде за нас працювати. Ми маємо зрозуміти, що своєю працею ми повинні любити нашу Україну в Україні. У нашої держави є фантастичні можливості”.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

У Львові розшукують дівчину, яка знайшла гроші

Загублено велику суму грошей

47 хв. тому

На Львівщині водії маршруток змушують пасажирів стояти

Про ввічливого водія автобусного маршруту Львів-Раденичі

4 години тому

У Львівській філармонії відкривається новий мистецький майданчик

Раніше виставки у філармонії не відбувались на постійній основі, а також їх неможливо було переглянути…

5 години тому