Новини

У Трускавці, на вимогу городян, влада демонтовує ярмарок у центрі міста (ВІДЕО)

У Трускавці сьогодні, 4 лютого,  зранку працівники підприємства «Парк курортний» розпочали демонтаж яток, які були встановлені на майдані Незалежності у 2016 році й перетворили його у галасливе торговище.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця».

А змусила міських очільників наводити лад у центрі міста петиція з вимогою очистити майдан Незалежності від торгівлі. Її зареєстрував трускавчанин Андрій Пфайфер, петиція набрала необхідні для розгляду 100 голосів у рекордно стислий термін – впродовж одного дня.

Однак трускавчани продовжують голосувати й після цього, висловлюючи у такий спосіб свою підтримку. Люди хвилюються, що через засилля торгівлі: дозволеної і стихійної, Трускавець втрачає самобутній шарм курортного міста.

Нагадаємо, що у петиції містяться вимоги: не ухвалювати рішення виконавчого комітету Трускавецької міської ради про проведення ярмарку «Чотири сезони» на майдані Незалежності; очистити майдан від МАФів; скасувати видані міським головою Трускавця розпорядження на розміщення виносної торгівлі на бульварі Ю. Дрогобича та майдані Незалежності і не видавати нових.

Поки що виконана лише одна з вимог – виконавчий комітет не проголосував за ярмарок «Чотири сезони» і відповідно демонтовують лише ті ятки, які працювали відповідно до цього рішенням

Але у центрі також встановлені атракціони, які є бізнесом депутата Олега Карпина, мають дозволи на виносну торгівлю тут депутати-свободівці. Є й інші «підприємці», які обрали місцем ведення бізнесу майдан Незалежності. Усі вони також повинні звільнити центр курорту від своєї бізнес-діяльності.

Побачимо, як у цій ситуації вестимуть себе міський голова Кульчинський і депутати, які мали б розглянути петицію на засіданні сесії. Наразі демонтаж яток- це лише перший крок на виконання вимог трускавчан. Маленька, та все ж перемога!

Треба розуміти, що далі рухатися буде непросто – спротив готується серйозний. Учора на сайті міської ради зареєстровано петицію про переміщення яток з майдану Незалежності та збереження робочих місць фізичних осіб-підприємців. У ній просять переглянути рішення про закриття ярмарку «Чотири сезони», не скасовувати видані міським головою розпорядження на розміщення торгівлі в дерев’яних будиночках на майдані Незалежності.

 

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

1 годину тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

1 годину тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

2 години тому