Новини

У Трускавці готують санаторій для обсервації українських військових

Кабінет Міністрів України звернувся із вимогою до органів місцевого самоврядування кожної області: подати перелік закладів, які можуть прийняти на обсервацію осіб, яким потрібна самоізоляція з метою дотримання карантину. 

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця», Трускавець також подав список із десятка санаторіїв міста, які б могли прийняти на обсервацію громадян України. Серед цих закладів  і Центр медичної реабілітації та санаторно-курортного лікування «Трускавецький», який відповідає за реабілітацію військовослужбовців, пенсіонерів Міністерства оборони, ветеранів військової служби, тощо.

За твердженнями керівника санаторію Василя Вовчанського, від Міністерства оборони України їм поступила вказівка: бути готовими на випадок прийому військовослужбовців України на обсервацію. Мова іде про тих людей, які прибули з місць ймовірного зараження чи контактували із хворим, або через перетин кордонів їм потрібна 14-денна ізоляція.

– Мова йде лише про військовослужбовців, а не пересічних громадян, оскільки наш санаторій – відомчого профілю. Наразі немає інформації, коли і яку кількість військовослужбовців ми будемо приймати на обсервацію і чи таки будемо, дано лиш наказ бути готовими до таких дій, – поінформував Василь Вовчанський.

Підготовка триває таким чином, що із працівниками санаторію проводять інструктаж, як діяти в умовах прийому осіб військовослужбовців на обсервацію, як за станом їхнього здоров’я мають спостерігати медики та як в цих умовах має функціонувати увесь заклад. Окрім цього санаторній «Трускавецький» передав Міністерству оборони дані, скільки їм потрібно захисних костюмів для роботи та захисту персоналу та спеціальних дезінфікаційних засобів. Мова йде саме про біологічні костюми індивідуального захисту, оскільки рукавички та респіратори у санаторії є.

– Також ми маємо відпрацювати чіткий механізм дезінфікування території та машин, які привозитимуть в санаторій військових осіб на самоізоляцію. За нашими підрахунками може прийняти до 400 таких осіб, але підкреслюю,  наразі,  це лише приготування до можливої обсервації військовослужбовців, – наголосив пан Вовчанський.

Коментарі

Ольга Корнієнко